Bill Cosby krijgt rekening gepresenteerd: 2,5 miljoen euro aan juridische kosten

AP
Nu Bill Cosby zijn eerste jaar achter de tralies heeft doorgebracht, krijgt hij ook de eerste rekening gepresenteerd. En dat is er meteen eentje van formaat: 2,5 miljoen euro aan juridische kosten. De gevallen acteur deed er dan ook alles aan om niet veroordeeld te worden, en daar moet hij nu diep voor in de buidel tasten. 

De gepeperde rekening komt er nadat de 82-jarige Cosby een vonnis van de rechtbank had aangevochten, waarin werd gesteld dat een bepaalde firma zo’n 8,2 miljoen euro eiste van de acteur, nadat zijn seksuele misbruik aan het licht kwam. Het gaat over feiten die in 2017 in Pennsylvania werden gepleegd. 

Bill Cosby verzette zich en vocht zelfs de rekening voor de juridische kosten aan. Hij ving echter bot: een rechter oordeelde dat zijn poging om te ontsnappen aan zijn verplichtingen “flagrant” zijn en weigerde zijn verzoek om de rekening van de firma niet te hoeven betalen.

De acteur kreeg dus twee keer het deksel op de neus. Ondanks alle kosten en zijn juridische inspanningen werd Cosby vorig jaar veroordeeld tot drie tot tien jaar celstraf voor het drogeren en verkrachten van slachtoffer Andrea Constand. Dat gebeurde in 2004. Cosby ging meteen in beroep tegen zijn veroordeling, maar daar moet de rechter zich nog over uitspreken. Het is voorlopig onduidelijk wanneer de zaak voorkomt. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pascal Buytaert

  Die mensen doe je geen pijn met geldboetes want ze hebben er toch genoeg. Het enige wat hen pijn doet is een gevangenisstraf!

 • piet devlieger

  Met 400 miljoen dollar op zijn rekening is dat echt wel een peulschil. Hopelijk moet hij zijn hele straf uitzitten dan kreeg hij wat hij verdiende.

 • Polutnik Ronald

  Hij vecht de kosten aan , maar dat is om zand in de ogen te smijten meer is dat niet .

 • bart herbots

  Bill is aan het verkommeren in de gevangenis. Zijn vrouw is lopen met heel veel geld

 • Alec Verbruggen

  2,5 miljoen euro, zelfs als je zoveel geld hebt moet toch een bitter smaakje nalaten....