Big business in Hollywood: bestel een videoboodschap van je favoriete ster

Lindsay Lohan, Nev Schulman en Caitlyn Jenner spreken hun fans - tegen betaling - toe via het platform Cameo.
Cameo Lindsay Lohan, Nev Schulman en Caitlyn Jenner spreken hun fans - tegen betaling - toe via het platform Cameo.
Hollywood is een plaats van komen en gaan: het ene moment ben je hot, het andere not. Toch willen heel wat (afgevoerde) sterren nog steeds een luxeleventje leiden, maar daarvoor moet je geld verdienen, en daar lijken de gepensioneerde idolen nu iets op te hebben gevonden: videoboodschappen. Het platform Cameo is een goudmijn voor influencers, acteurs, reality- en sportsterren.

Ben je een gigantische fan van Lindsay Lohan, die in het geheugen gegrift staat om haar legendarische rol in ‘Mean Girls’? Heb je veel bewondering voor afgevoerd Kardashian-lid Caitlyn Jenner? Of vind je het programma ‘Catfish’ van Nev Schulman gewoon heel erg leuk? Goed nieuws, want je kan van al die sterren een gepersonaliseerde boodschap krijgen, al zal dat voor de één al wat meer kosten dan de ander. Hoe gaat het precies in z'n werk?

Op het online boekingsplatform Cameo kan je een hele catalogus aan celebrities vinden. Je kan het zo gek nog niet bedenken, of je vindt je ster naar keuze erop. Aan de hand van een tarief, dat verschilt afhankelijk van wie je kiest, betaal je dan voor een persoonlijke videoboodschap. Je kan zelfs instructies meegeven over wat je precies wilt horen of andere suggesties. Zo zijn er heel wat ouders die hun kinderen een verjaardagsboodschap schenken van hun idool.

En de business lijkt erg lucratief te zijn. Zo maakte voormalig bokser Mike Tyson bekend dat hij, 6 uur nadat hij beschikbaar werd gemaakt voor boekingen, al zo’n 20.000 dollar (18.750 euro) had binnengehaald. Er blijken dan ook heel wat mensen zo’n 300 dollar voor over te hebben om een digitaal berichtje te ontvangen van de 53-jarige sportster. Tyson is niet de enige, want je kan er heel wat namen op terugvinden, al kan het prijskaartje behoorlijk oplopen. Zo behoort Caitlyn Jenner met 2.500 dollar tot één van de duurste celebs. Een lijstje van de opvallendste sterren die je kan boeken:

Caitlyn Jenner, ‘Keeping Up With The Kardashians’ - $2,500
Lindsay Lohan, ‘Mean Girls - $250
Jennifer Love Hewitt, ‘Ghost Whisperer’ - $150
Bella Thorne, voormalig Disney-sterretje - $150
Melissa Joan Hart, ‘Sabrina, the Teenage Witch’ - $125
Mischa Barton, ‘The OC’ - $75
Stormy Daniels, pornoactrice - $250
Blac Chyna, ex van Rob Kardashian - $250
Kevin Federline, ex van Britney Spears - $75
Dr. Sandra Lee, beter bekend als Dr. Pimple Popper - $75
Tommy Lee, Motley Crue - $350
Chad Michael Murray, ‘One Tree Hill’ - $200
Abby Lee Miller, ‘Dance Moms’ - $99
Nicole ‘Snooki’ Polizzi, ‘Jersey Shore’ - $300
Ne-Yo, rapper/zanger - $200
James Van Der Beek, ‘Dawson’s Creek’ - $200
Debra Messing, ‘Will And Grace’ - $250

Bekijk een compilatie van Cameo-video’s:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Flor Peeters

    En dan klagen mensen dat ze te weinig geld hebben om rekeningen te betalen. Ik ben benieuwd wanneer ze dat in België ook gaan doen.

  • WILLY ZACHEL

    Gekken die daar geld aan uit geven !