Beyoncé, zwart icoon bij uitstek, ontdekt haar roots: "Over-over-overgrootmoeder was getrouwd met blanke slaveneigenaar"

Beyoncé zegt het een beetje tussen neus en lippen, in de 'Vogue' van deze maand: "Ik heb onderzoek gedaan naar mijn stamboom. En ik heb geleerd dat ik afkomstig ben van een slaveneigenaar die verliefd werd op en trouwde met een slaaf."
Chris Pizzello/Invision/AP Beyoncé zegt het een beetje tussen neus en lippen, in de 'Vogue' van deze maand: "Ik heb onderzoek gedaan naar mijn stamboom. En ik heb geleerd dat ik afkomstig ben van een slaveneigenaar die verliefd werd op en trouwde met een slaaf."
Beyoncé zegt het een beetje tussen neus en lippen, in de 'Vogue' van deze maand: "Ik heb onderzoek gedaan naar mijn stamboom. En ik heb geleerd dat ik afkomstig ben van een slaveneigenaar die verliefd werd op en trouwde met een slaaf." Dit is de realiteit achter die paar woorden. De redelijk ongewone stamboom van Beyoncé Knowles.

Een blanke slaveneigenaar die verliefd wordt op zijn zwarte slavin. Het lijkt een droomscenario voor Hollywood. Maar het moet wel gezegd, eigenlijk maakt de zangeres het verhaal een ietsiepietsie mooier of dramatischer - aan u de keuze - dan het mogelijk is. Het staat namelijk niet 100% vast dat haar oud-vader - zo wordt in de genealogie vijf generaties hogerop benoemd - Joseph Lacey een slaveneigenaar was. Historisch bestaat daar zelfs geen enkel bewijs van. Maar gezien de man een redelijk rijke handelaar was in het Louisiana van begin 19de eeuw, zou het verbazen mocht hij geen zwarte slaven in dienst gehad hebben.

Beyonce zou afstammen van slavin en plantage-eigenaar. Beelden via Daily Mail
RV Beyonce zou afstammen van slavin en plantage-eigenaar. Beelden via Daily Mail

Verboden

Vermoedelijk was het dus op één van hen - Rosalie Jean Louis, oud-moeder van Beyoncé - dat hij verliefd werd. 

Je hebt 29% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.