Beyoncé spant rechtszaak aan om naam van haar dochter vast te leggen als merk: “Blue Ivy is een cultureel icoon”

Blue Ivy (midden) met haar ouders.
AFP Blue Ivy (midden) met haar ouders.
In een rechtszaak om de merknaam Blue Ivy Carter, stelt Beyoncé dat haar dochter een cultureel icoon is. De zangeres wil dat een weddingplanner die een zaak runt met de naam Blue Ivy stopt haar te dwarsbomen om de namen van haar dochter vast te leggen als merk.

Wendy Morales claimt dat zij het recht heeft op de naam Blue Ivy en het verwarrend kan zijn als Beyoncé de naam van haar dochter ook als merk gaat gebruiken. "Haar stelling dat klanten een kleine weddingplannerzaak zullen verwarren met Blue Ivy Carter, de dochter van twee van de bekendste artiesten ter wereld, is belachelijk en zou verworpen moeten worden", zo laat de zangeres weten in rechtbankdocumenten die in handen zijn van The Blast.

Beyoncé benadrukt in de papieren ook dat ze de volledige naam van haar dochter, Blue Ivy Carter, wil vastleggen. "De aanwezigheid van het woord Carter verwijst naar de beroemdheid Blue Ivy Carter en niet naar de regionale zaak van de tegenstander", aldus de muzikante.

De zangeres en de vader van haar kinderen, Jay-Z, proberen al sinds de geboorte van Blue Ivy in 2012 de naam van hun oudste dochter vast te leggen als merk. Dat is ze tot op heden niet gelukt. De namen van hun in 2017 geboren tweeling, Rumi en Sir Carter, zijn wel geregistreerd.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lieven Cleymans

  Een naam als beschermd door auteursrechten. Wat is het volgens , werkwoorden of zelfstandig naamwoord als beschermde woorden.

 • Dorien Thys

  Hahahahahaaaaa...

 • Nico Dakman

  Tja spreken over het welzijn van u kind..Die mensen zijn alle realiteitszin kwijt en vind zich meer dan mensen met een gewone zaak of leven. Wat een dikkenekken, heb ik altijd gevonden en nu word het bevestigd.

 • Marco Debart

  Blue Ivy is ook al vele jaren voor haar geboorte, de naam van een soort wiet !

 • Baldr VanHoek

  De oplossing is nabij schaf het geld af!