Beyoncé en Jay-Z krijgen kritiek op reisje naar Cuba

Beyoncé en Jay-Z stapten in 2008 in het huwelijksbootje in New York.
reuters Beyoncé en Jay-Z stapten in 2008 in het huwelijksbootje in New York.
Om de 5-jarige verjaardag van hun huwelijk te vieren, trokken Beyoncé en Jay-Z afgelopen week naar Cuba. Een tripje dat nu op veel kritiek kan rekenen. "Het is een belediging dat ze het communistische Cuba hebben uitgekozen om hun vijfjarig huwelijk te vieren", klaagt een Cubaanse rechtenactivisit bij TMZ.

Mauricio Claver-Caron, directeur van een organisatie die zich inzet voor democratie op Cuba, zegt dat de A-sterren zich meer hadden moeten verdiepen in de situatie in het land voordat ze daar de bloemetjes buiten gingen zetten.

Sinds hun Cubaans reisje ligt het showbizzkoppel zwaar onder vuur bij Cubaanse groeperingen in de Verenigde Staten. Het is voor Amerikanen immers officieel verboden om een toeristische vakantie op Cuba door te brengen.

Teleurgesteld
Mauricio zegt teleurgesteld te zijn in de supersterren. ''Er zijn vrouwen die dagelijks in elkaar worden geslagen, vrouwen die zonder reden gevangen worden genomen. Er wonen mensen die vechten voor hun vrijheid. Het is erg ongevoelig hier geen oog voor te hebben.''

Jay-Z en Beyoncé Knowles trouwden op april 2008 in besloten kring in New York. Op 7 januari vorig kwam hun dochtertje Blue Ivy ter wereld.

ap
ap