Bewapende beveiliging op set Empire na aanval op hoofdrolspeler Jussie Smollett

Jussie Smollett, een van de hoofdrolspelers van hitserie Empire, is het slachtoffer geworden van homofoob geweld.
EPA Jussie Smollett, een van de hoofdrolspelers van hitserie Empire, is het slachtoffer geworden van homofoob geweld.
Na de aanval op acteur Jussie Smollett hebben de producenten van serie Empire extra beveiliging ingeschakeld rond de set in Chicago.
Volgens Entertainment Tonight werden crew en cast gisterenochtend tijdens een emotionele bijeenkomst ingelicht over wat er is gebeurd met Jussie.

 De 35-jarige werd in de nacht van maandag op dinsdag in elkaar geslagen op straat. De daders zouden daarbij racistische en homofobische uitspraken hebben gedaan.

In een verklaring meldt de politie van Chicago dat de acteur in het gezicht werd geslagen en er "een onbekende chemische substantie" over hem heen werd gegoten. Ook bond één van de daders een touw om zijn nek, terwijl ze de acteur toeriepen dat dit ‘MAGA-country’ is, verwijzend naar de verkiezingsslogan van Donald Trump.

Bewapend veiligheidspersoneel

De makers van Empire besloten de productie van de show niet te staken, maar wel bewapend beveiligingspersoneel in te huren om de veiligheid van iedereen die aan de serie werkt te bewaken.

CNN-journalist Don Lemon sprak in het ziekenhuis met Smollett, die zegt dat hij zichzelf heeft getracht te verdedigen. Hij is boos en aangeslagen, aldus CNN. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.