Bella Hadid gaat door het stof na ‘racistische’ foto op Instagram

Bella Hadid
EPA Bella Hadid
Bella Hadid is diep door het stof gegaan nadat ze op sociale media van racisme werd beschuldigd. Het model plaatste op haar Instagram Stories een foto waarop ze met haar schoen tegen een raam op het vliegveld zit. Op de achtergrond zijn zowel Saudische vliegtuigen als vliegtuigen uit de Verenigde Arabische Emiraten te zien, waardoor het lijkt alsof ze er tegenaan trapt. 

Volgers waren woedend en meenden dat Bella zich respectloos en racistisch gedroeg. Hadid maakte vervolgens haar verontschuldigingen op Twitter, zowel in het Engels als in het Arabisch. “Deze foto heeft niets, maar dan ook niets met politiek te maken. Eerlijk gezegd waren de vliegtuigen op de achtergrond mij niet eens opgevallen, laat staan dat ik beide vliegtuigmaatschappijen belachelijk zou willen maken.”

“Ik wil mijn posts of mijn platform nooit of te nimmer gebruiken om haat of negativiteit te verspreiden, zeker gezien mijn eigen achtergrond. Ik geef heel veel om de moslim- en Arabische kant van mijn familie, net zoals om mijn vele broeders en zusters over de gehele wereld”, aldus Bella.

Ze vervolgt: “Ik heb nog nooit slecht gesproken over deze landen en zal dat ook niet doen. Ik verspreid alleen maar de liefde en schoonheid, zoals mijn oma en vader me dat geleerd hebben. Het feit dat ik mijn volgers teleurgesteld heb, doet me nog het meeste pijn. Dit is nooit de bedoeling geweest en ik hoop dat jullie dat geloven. Ik zal beter opletten met dat wat ik post. Ik houd van jullie.”

Fans van Hadid riepen na haar oorspronkelijke post op tot een boycot van merken waarmee het model samenwerkt, zoals Dior, Bulgari en Burberry. Ook werd de hashtag #BellaHadidIsRacist veelvuldig gebruikt.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudi Swinnen

  Er is een volk wat zich altijd voelt of het onrecht wordt aangedaan .... En er zijn nog verenigingen die dat aanmoedigen ook . Wat proberen zij hiermee te bereiken ?

 • william Masson

  Man man man waar gaan we naar toe en waar houden ze zich mee bezig.

 • Febe Chapin

  Mensen die dit racisme noemen zijn zelf schuldig voor het misbruik van dat woord. Er zijn genoeg echte racistische daden te vinden online en dit komt niet eens in de buurt.

 • Raoul Hoylaerts

  hoe is het mogelijk.ik loop op straat,dus trap ik naar degenen die aan de andere kant van de wereld wonen?waar is men mee bezig.

 • Nikolaas Bouman

  Deze vrouw is mooi, maar niet bijster intelligent. Iets met voeten betreden is een grote belediging voor moslims. Blijkbaar heeft ze er niet bij stil gestaan. Laten we haar het voordeel van de twijfel geven. En Dior was toch al niks meer met hun huidige creatieve directeur!