Bekende Italiaanse televisiekok Antonio Carluccio (80) overleden

Antonio Carluccio.
Twitter/BBC Antonio Carluccio.
De bekende Italiaanse kok Antonio Carluccio is op 80-jarige leeftijd overleden, melden Britse media op basis van een mededeling van zijn manager. Over de doodsoorzaak werd niets meegedeeld. 

Antonio Carluccio wordt aanzien als de "godfather" van de Italiaanse gastronomie en werd op handen gedragen door bekende televisiekoks zoals Jamie Oliver, die zijn eerste stappen zette in zijn restaurant Neal Street Restaurant, en dichter bij huis, Peppe Giacomazza.

De Italiaan, die in de jaren zeventig naar het Verenigd Koninkrijk trok en nog steeds in Londen woonde, is vooral bekend om het BBC-programma 'Two Greedy Italians', het culinair programma dat hij samen met Gennaro Contaldo presenteerde. Sinds 1999 stond de kok samen met zijn vrouw aan het hoofd van restaurantketen "Carluccio's", die ondertussen al meer dan 96 filialen telt in Groot-Brittannië, weet Sky News.

In 1999 werd Carluccio geridderd in Italië, in 2007 werd hij eveneens opgenomen in de Britse ridderstand, schrijft The Telegraph.

Photo News10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ryan bonch

  80 jaar, mooi leeftijd. Bedankt voor ons wereldje iets mooier te maken met wat je ons hebt geleerd. En geniet van je rust hierboven ! Kus

 • Michael Sterk

  RIP Antonio,ik wil de familie en vrienden veel sterkte toewensen in dit grote verlies.

 • danny van hellemont

  Het ga je goed Antonio , ik heb veel genoten van julie prachtige serie two gready italiens die nog steeds op njam tv word uitgezonden . u bent een prachtmens dat weeral van ons word weggenomen.

 • Ronald De Smet

  RIP Antonio en bedankt voor alles wat je ons hebt bijgebracht en gegeven.

 • Hans Nieuwets

  Mijn grote voorbeeld is niet meer, heb altijd genoten van zijn programma’s op tv.. Heb vanavond ter ere van hem een “armeluis”gerechtje klaar gestoomd.. Riposare in pace..