Bedenker 'Mad Men' beschuldigd van seksuele intimidatie

EPA
Matthew Weiner, de bedenker van de AMC reeks 'Mad Men', is beschuldigd van seksuele intimidatie. Zijn voormalige assistente beweert dat hij haar naakt wilde zien. "Hij zei dat ik hem dat verschuldigd was."

'Mad Men' staat bekend om het schetsen van extreme stereotypes wat mannen en vrouwen betreft. Nu blijkt dat de bedenker van het programma misschien ook zo denkt in het echte leven, als we zijn assistente Kater Gordon mogen geloven. 

"Het was acht jaar geleden," vertelt Kater. "Hij wilde me opeens naakt zien. Hij zei dat ik hem dat verschuldigd was, omdat hij mijn carrière had verdergeholpen. Ik wist niet wat ik daarop moest zeggen, dus ik zei niets en hoopte dat hij het zou laten vallen. Als ik voor mezelf opkwam, zou hij me zeker ontslaan."

De woordvoerder van Weiner heeft ondertussen gereageerd op het voorval. "Meneer Weiner spendeerde 8 tot 10 uur per dag met mevrouw Gordon, want ze schreven samen de dialoog voor de show. Meneer Weiner kan zich het incident niet herinneren en zou ook nooit zo'n opmerking geven aan een collega." 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jo Van Caenegem

    'Mijn betovergrootmoeder hé, heeft ooit gedacht dat haar nonkel... enfin, ik weet het niet meer goed en ik ga kort zijn :mijn moeder wil nu een schadevergoeding.' lol. 'Hij wilde me naakt zien of zou mij ontslaan', dat mag inderdaad niet, maar vraag hem dat gewoon even in het contract op te nemen, opgelost.

  • Diane Bernaerts

    Allez, hop, en het gaat maar voort! 8 jaar geleden..... komaan zeg!