BBC schort shows met Ed Westwick op

EPA
Twee BBC-shows waarin acteur Ed Westwick een rol heeft, komen voorlopig niet op televisie. De Britse publieke omroep heeft de uitzendingen opgeschort naar aanleiding van de recente beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van de acteur.

Het driedelige 'Ordeal by Innocence', naar de gelijknamige roman van Agatha Christie, zou met kerst worden uitgezonden op 'BBC One'. Maar zolang de zaak rond Westwick niet is opgehelderd komt het niet op tv, aldus de BBC. Datzelfde geldt voor het tweede seizoen van de BBC Two-comedy 'White Gold'. Daarvan waren de opnames nog aan de gang. 

Westwick wordt door twee verschillende vrouwen beschuldigd van misbruik. Een van hen heeft aangifte gedaan bij de politie in Los Angeles. De acteur, vooral bekend als Chuck Bass in 'Gossip Girl', ontkent alle aantijgingen.

"Dit zijn ernstige beschuldigingen die Ed Westwick krachtig heeft ontkend. De BBC wil niet oordelen, maar totdat deze zaken zijn opgelost zullen wij 'Ordeal by Innocence' niet uitzenden", aldus een woordvoerder tegen BBC News.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.