Bart Kaëll out zich als homo

Photo News
Bart Kaëll wordt volgende maand vijftig en heeft de moed gevonden openlijk te bekennen dat hij homo is. Dat doet hij in een interview in Dag Allemaal.

Kaëll, die met 'Hallo Goeiemorgen (Koekoek)' een nieuwe single uit heeft en onlangs te zien was in vtm's 'MasterChef', heeft het in dat interview over de depressie waarin hij tien jaar geleden belandde.

"Echt diep gezeten"
Hij was net ontslagen als presentator van 'De Soundmixshow', zijn vader werd ziek en hij was overwerkt. "Ik weende hele dagen en wilde niemand zien. Ja, ik heb toen echt diep gezeten", verklaart hij daarover.

"Zeer gelukkig in mijn relatie"

Maar inmiddels voelt hij zich op en top gelukkig. "En in de liefde?", vraagt de interviewer. Waarop Kaëll: "Ook. Heel erg, absoluut. Ik ben zeer gelukkig in mijn relatie. Wij zijn al heel lang samen, en wij voelen ons nog steeds goed bij elkaar".

Op dat moment vindt de reporter dat het tijd is om open kaart te spelen. "Iedereen weet eigenlijk dat jij op mannen valt. Je collega Christoff komt er bijvoorbeeld voor uit, en geen haan die ernaar kraait. Waarom doe jij er nog zo geheimzinnig over?"

Kaëll antwoordt: "Ten eerste ben ik er nog niet zo zeker van dat iedereen weet dat ik op mannen val. Nu wel natuurlijk. Ten tweede: het is niet dat mensen niet mogen weten hoe ik leef en met wie, maar ik voel me daar niet lekker bij. Ik ben niet bang dat een expliciete outing slecht zou zijn voor mijn carrière, daar heeft het niets mee te zien. Maar dat deel van mijn leven hou ik gewoon liever voor mezelf. Als ik met een vrouw getrouwd was en kinderen had, zou daar ook geen haan naar kraaien. Ik ben gelukkig met wie ik ben. Héél gelukkig. Schrijf dat maar. Met hoofdletters".

Kaëll wil dus (voorlopig?) niet onthullen met wie hij zijn mooiste momenten deelt. Heeft iemand een idee? Een man is het alleszins, maar moeten we die binnen of buiten het BV-wereldje zoeken? (lb)