Exclusief voor abonnees

Bart De Wever over zijn vakantiejob: "Onze kinderen hebben het op heel wat vlakken makkelijker dan wij destijds"

Bart De Wever, vakantiejob Bart De Wever, vakantiejob
Dieter Bacquaert Bart De Wever, vakantiejob Bart De Wever, vakantiejob
Wat heeft de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (47) toch met dierenpakken? Vier jaar geleden donderde hij verkleed als panda van het podium tijdens de uitreiking van de Vlaamse Televisiesterren, nu poseert hij als leeuw voor de Zoo. Heeft zijn vakantiejob van dertig jaar geleden dan zoveel indruk op hem gemaakt? ‘Ik verdiende er vooral goed geld mee’, klinkt het nuchter.

Stel je voor: bij temperaturen van om en bij de dertig graden in een leeuwenpak paraderen voor de inkom van de Zoo. Faut le faire, maar Bart De Wever is dan ook iemand die zijn afspraken nakomt. En voor deze fotoshoot moesten er heel wat gemaakt worden – niet in de laatste plaats met de Zoo van Antwerpen. Want daar worden eigenlijk al jaren geen dierenpakken meer gebruikt, wegens niet meer van deze tijd en het feit dat zowel de echte dieren als bezoekende kindjes ervan kunnen schrikken. Voor de burgemeester, zelf trouwens een ambassadeur van de Zoo, maken ze een uitzondering. En dan was het nog zoeken naar een moment in zijn drukke agenda. Een luilekkere zomervakantie? Voor Bart De Wever (nog) niet. "Volgende maand ga ik er wel even tussenuit", vertelt hij. "Een gezinsvakantie, maar wel korter dan andere jaren vanwege de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. De campagne wordt eind augustus op gang getrapt. We gaan naar Polen, omdat ik de kinderen het kamp van Auschwitz wil laten zien."

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dominique van beylen

  noemt hij dat een vakantie naar Auschwitz ? Natuurlijk vind ik het goed dat hij dat aan zijn kinderen laat zien, maar ik hoop dat hij toch nog plezantere zaken gaat doen.

 • Roger De Paardestaarte

  Goede opvoeding, zou ik persoonlijk niet steunen.

 • Jan Sierens

  Een vakantiejob geeft helemaal niet aan wat je moet doen om een euro te verdienen. Verlaagde RSZ en geen bedrijfsvoorheffing. Een totaal verkeerd beeld krijgen ze dus.

 • PAUL BROODHAERS

  Toffe leeuw.

 • Peter Buyck

  Heeft iemand foto's van toen? Zijn kinderen nu hebben het misschien makkelijk dan wij destijds maar kinderen van werkloze ouders met een torenhoge schuldenlast hebben het nog even moeilijk als toen. Na jaren trouwe dienst gestraft worden voor de bedrijfssluiting met een streng werkloosheidsbeleid. Sommigen berusten in hun werkloosheid... omwille van zwaarmoedigheid, wantrouwen en depressie.