Bandleden Nirvana slepen ontwerper Marc Jacobs voor rechter

Ontwerper Marc Jacobs.
Photo News Ontwerper Marc Jacobs.
Ontwerper Marc Jacobs is voor de rechter gesleept door Nirvana. Volgens de overgebleven leden van de band heeft Jacobs hun beeldmerk ongeoorloofd gebruikt in zijn collectie. Dat meldt showbizzsite TMZ.

Het gaat om de smiley die de groep aan het begin van de jaren negentig gebruikte. In zijn nieuwe collectie Bootleg Redux Grunge heeft Jacobs kledingstukken met een smiley die volgens Nirvana te veel lijkt op die van de band.

Nirvana heeft sinds 1992 de rechten op de gele smiley. Daarvan zijn de ogen twee kruisjes en hangt er een kleine tong uit de lachende mond. Jacobs heeft de ogen vervangen door de letters M en J. Verder gebruikt hij letters van hetzelfde lettertype dat Nirvana gebruikte voor de naam van de band op platenhoezen en andere uitingen.

Overigens hebben de bandleden ook bezwaar tegen het gebruik van de term grunge door de Amerikaanse ontwerper, blijkt uit de documenten die TMZ heeft ingezien.

In zijn nieuwe collectie Bootleg Redux Grunge heeft Jacobs kledingstukken met een smiley die volgens Nirvana te veel lijkt op die van de band.
RV In zijn nieuwe collectie Bootleg Redux Grunge heeft Jacobs kledingstukken met een smiley die volgens Nirvana te veel lijkt op die van de band.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.