Avicii leefde op dieet van Red Bull, nicotine en gratis alcohol

Photo News
De Zweedse dj Avicii overleed vrijdag in een hotelkamer in Oman. Zijn familie houdt de doodsoorzaak geheim, maar er doen heel wat geruchten de ronde dat zijn ongezonde levensstijl er voor iets tussen zat. In een interview met GQ in 2013 gaf de man dat ook zelf toe. "Ik drink waarschijnlijk meer dan goed voor me is", klonk het toen.

Tim Bergling, zoals Avicii echt heette, dronk veel alcohol tijdens het toeren. "Ik leef op de gratis alcohol die me overal aangeboden wordt", aldus de man in 2013. Hij wisselde daarbij champagne af met wijn en Bloody Mary's. "'s Avonds en 's nachts drink ik champagne, op de luchthaven altijd Bloody Mary's en wijn op het vliegtuig."

Alcohol drinken werd voor hem de normale gang van zaken. "In het begin van mijn carrière had ik dat echt nodig om door mijn sets te geraken. Het wordt op den duur een gewoonte, omdat je gaat vertrouwen op de aanmoediging en het zelfvertrouwen dat de drank je geeft." Het hoort volgens hem ook bij de levensstijl. "Ik reis rond, leef uit een koffer, er is overal gratis alcohol... Het is gewoon raar als je dan niet drinkt." Hij probeerde er wel grenzen aan te stellen. "Ik drink waarschijnlijk meer dan goed voor me is, maar ik heb een tempo. Ik drink nooit twee dagen na elkaar. Maar eigenlijk leef ik op een dieet van Red Bull, nicotine en luchthavenvoedsel."

In 2014 werd Avicii opgenomen met 'snijdende pijn' in de buikstreek. Hij verbleef 11 dagen in het ziekenhuis, waarbij zijn galblaas en zijn appendix weggenomen werden, vermoedelijk door zijn zware drinkgedrag. In 2016 werd dan acute pancreatitis bij hem vastgesteld, een erg pijnlijke ontsteking van de alvleesklier. Daarna besliste hij om te stoppen met toeren. "Er blijft gewoon geen tijd over voor de echte persoon achter de artiest", verklaarde hij toen. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sofie Lynster

  wel een mooie jongen

 • Jurgen Van Den Bergh

  Alcohol drinken hoort bij het touren....quatsch!

 • Lucie Barbe

  Velen onderschatten dat leven van toeren , zeker als je op 18 jarige leeftijd wereldberoemd wordt , veel te jong om dit aan te kunnen, toeren staat gelijk aan onregelmatige uren en jetlags alcohol drinken om te kunnen slapen en red bulls om wakker te blijven om maar te zwijgen van het eten uit sommige luchthavens en hotels

 • Frans Cuvé

  Alleen al grote hoeveelheden Redbull maken je van binnenuit gewoon kapot....de rest was een extra trigger.....

 • Theo Schuermans

  Verschieten de fans er dan van dat hij zo vroeg de pijp aan Maarten heeft gegeven?