Ga naar de mobiele website
^ Top

Astrid Coppens woont weer (even) in België: "Laat ze maar kritisch zijn. Ik heb een olifantenvel"

Photo News
Astrid Coppens (34) - voorheen Bryan - is weer thuis. Zestien jaar nadat ze België achterliet, slaapt, eet en leeft ze weer fulltime in Antwerpen. Daar heeft ze natuurlijk geen excuus voor nodig, maar het is er wel: ze draait een eerste langspeelfilm. "Als dit er volgende week op zit, val ik in een zwart gat. Ik ga dit missen."

"Zei je ijs? Ik ben dol op ijs. Mijn vriezer steekt er vol van." Om maar te zeggen: een fotoshoot in een ijssalon, dat moesten we Astrid geen twee keer vragen. Ja, dat was prima, dat zag ze wel zitten. Wat het beeld u niét toont - en dat is bijna jammer - is hoe smakelijk dat ook allemaal is opgegeten. Als Cremerie Germaine ooit een uithangbord zoekt op stiletto's onder een stel fraaie benen: de baas weet waar hij moet zijn.

Het is donderdag en Astrid heeft vrij. Dat is zeldzaam dezer dagen. Tot gisteravond laat draaide ze in Amsterdam, en morgen moet ze op de set zijn in Brasschaat. Het leven als actrice, dat is geen 'walk in the park'. "Alsof ik een constante jetlag heb", zegt Astrid. "Mijn bioritme is 'screwed up'. Soms lunchen we pas 's avonds. Of draaien we tot 's ochtends." Máár: geen klachten. Kwam ze figuurlijk al thuis in de liefde door te trouwen met Bram, en komt ze nu letterlijk thuis door tijdelijk terug in Antwerpen te wonen, dan is ze misschien ook wel thuisgekomen in haar werk. Acteren: dat klopt als een bus voor Astrid. Professioneel gelukkig zijn, heet dat.

Photo News

Schrik je daarvan, dat acteren 'werken' is?

"Misschien heb ik dat onderschat, ja. Het slorpt mij helemaal op. Ik droom er 's nachts zelfs van. Je kruipt overdag zo hard in je 'character', dat je dat niet zomaar loslaat als je thuiskomt. Op voorhand denk je: och, dat is allemaal niet zo moeilijk. Maar dat klopt niet. Ik heb een enorm respect gekregen voor acteurs. Ook die teksten vanbuiten leren: dat was harder dan ik dacht. Alsof ik terug op school zat. Je moet weten, ik heb nooit 'acting classes' gevolgd. Gelukkig heeft regisseur Maarten Moerkerke me goed geholpen. Ik vond het belangrijk dat er geen 'overacting' in zat."

BELGA

Hoe kwamen de makers bij jou terecht?

"Op een dag stond producent Dirk Impens op mijn voicemail. Ik wist meteen wie hij was. Ik ontmoette hem ooit op de Oscars. Of ik de hoofdrol wilde spelen in een Vlaamse film, vroeg hij. Ik dacht: 'Is dit een grap? Candid camera, of zo?' Ik heb mijn manager contact met hem laten opnemen. Zo achterdochtig was ik. Ik zei tegen Dirk: 'Je wéét toch dat ik... euh... reality-tv doe, hé?' Het was een rol die op m'n lijf geschreven was, zei hij. Toen ik eenmaal het script had gelezen, begreep ik waarom. En heb ik 'ja' gezegd."

Hoe het is om samen te werken met ervaren acteurs zoals Roel Vanderstukken, of ze naakt zou gaan voor een rol, of ze plastische chirurgie zou overwegen en nog veel meer, leest u in het volledige interview, exclusief voor abonees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro!

Meer over19 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • eric debanne

  Amazing nieuws ! Actrice ???

 • Lina Mertens

  Ik vind Astrid een toffe vrouw geen zuurpruim

 • Patjen De vulder

  Ze blijft echt een toffe madam ,kijk er altijd naar uit nieuws te horen van ons astridje

 • Suikertaks Suikertaks

  Sinds ze van den john is ziet ze er belabberd uit

 • Jack Dereder

  Philippe, ik vorm geen mening. Ik zei dat ik het niet begreep.twee verschillende dingen. En ik ben akkoord, iedereen mag zijn mening hebben. Dit is een vrij land:)

Meld een bug