Astrid: "Als den John de rechtzaak wint, zit ik aan de grond"

Jan De Meuleneir / Photonews
Ze is intussen dolgelukkig gehuwd met Bram Coppens, maar toch werpt de relatie met 'den John' nog een donkere schaduw over haar leven. Astrid is immers nog steeds verwikkeld in een bitse rechtzaak met haar ex-man. "Als hij wint, ben ik bankroet", vertelt ze in Dag Allemaal.

De aanleiding van de rechtzaak ligt bij een ruzie tussen Astrid en haar ex-manager, die gesjoemeld zou hebben met contracten. Uit papieren blijkt dat haar inkomen hoger was dan de man noteerde in de contracten die haar werden voorgelegd, zodat hij meer commissie kon opstrijken. Nadat Astrid hem aanklaagde, ging de man uit wraak langs bij John. Die klaagde haar op zijn beurt aan omdat ze volgens hem inkomsten achterhield tijdens hun huwelijk.

"We zijn destijds getrouwd met gemeenschap van goederen. Mijn ex claimt nu dat ik niet al m'n inkomsten heb aangegeven op het moment van de scheiding. En dat hij dus recht heeft op de helft van dat bedrag. Geld dat ik, voor alle duidelijkheid, nooit ontvangen heb. En dan eist hij ook nog een gigantische schadevergoeding. Te gek voor woorden", legt Astrid uit in Dag Allemaal. John eist 2 miljoen dollar. "Maar da's nog niet alles. Als ik ook nog eens word veroordeeld om de juridische kosten te betalen, komt de rekening wellicht uit op drie miljoen dollar. Dan ben ik bankrupt, ja. Tuurlijk, dat kan ik nooit betalen. Daarom wacht ik nu vol spanning op de definitieve uitspraak."

Geen alimentatie
Wie denkt dat Astrid tijdens haar huwelijk met John Bryan op zijn centen leefde, heeft het mis. "Ik heb helemaal níets van hem gekregen. Ook nu niet, voor alle duidelijkheid. Ik krijg geen cent alimentatie. Ik woon nog steeds in hetzelfde huis als tijdens 'Astrid In Wonderland', maar daar heb ik 'm gewoon uitgekocht. De enige, echte waarheid is: ík heb veel meer geld in dat huis gestoken dan hij. Een nieuwe keuken, een extra kamer, allemaal door mij gefinancierd. En op het einde heb ik hem dan ook nog een som geld gegéven. Voor zijn deel van het huis... en om voorgoed uit m'n leven te verdwijnen."

Ook als de uitspraak in haar voordeel uitdraait, maakt ze zich geen illusies. "Ik zal niets positiefs halen uit deze zaak. Ik kan dan alleen hópen dat hij de middelen heeft om m'n advocatenkosten terug te betalen. Ik zou ook heel graag de volgende stap zetten met Bram. Verhuizen naar een huis in Malibu, en daarna een gezin stichten. Maar ik mág mijn huis nu niet verkopen, door die rechtszaak." Bram is in deze moeilijke periode haar steun en toeverlaat. "Zonder hem was ik al lang ingestort. Echt waar, ik ga hieraan kapot."

Video: 5 dingen die je moet weten over de nieuwe man in Astrids leven