Ashton Kutcher getuigt in moordzaak ‘Hollywood Ripper’

AFP
Ashton Kutcher is als getuige opgeroepen in de rechtszaak tegen de 'Hollywood Ripper'. De acteur verscheen vandaag in de rechtbank van Los Angeles om zijn verhaal te doen. De besnorde Ashton (41) had een blauw pak aan en oogde ontspannen, schrijft showbizzsite TMZ.

Michael Gargiulo (43) wordt ervan verdacht twee vrouwen te hebben vermoord in Hollywood. Eén van hen, Ashley Ellerin, zou op de avond die haar fataal werd in februari 2001 een date hebben met Ashton. Toen de acteur haar kwam halen deed ze niet open.

In de rechtbank verklaarde Ashton dat hij Ashley kende via een vriend. Ze waren niet meer dan kennissen. De bewuste avond had mogelijk het begin kunnen zijn van een relatie, zo stelde hij. Toen Ashley niet opendeed dacht hij door het raam te zien dat er een glas rode wijn was gevallen. Dat bleek later bloed van de vrouw te zijn.

47 Steekwonden
Ashley werd de volgende ochtend dood gevonden met meer dan 47 steekwonden. De moord op de 22-jarige modestudente bleef lang onopgelost. De politie bracht de zaak wel in verband met een andere moord vier jaar later, maar ook daarvan werd de dader niet gevonden.

In 2008 wist een derde vrouw een man die haar probeerde dood te steken weg te jagen, waarbij hij gewond raakte en een bloedspoor achterliet. Dat leidde uiteindelijk naar Gargiulo.  Pas elf jaar na zijn arrestatie, is begin deze maand het proces gestart.

Moordverdachte Michael Thomas Gargiulo (43).
EPA Moordverdachte Michael Thomas Gargiulo (43).
EPA
Mona Shafer Edwards / BACKGRID.  Rechtbankschets van Ashton Kutcher.
Photo News Mona Shafer Edwards / BACKGRID. Rechtbankschets van Ashton Kutcher.
REUTERS3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • johanneke li

    Hm, het verschil tussen wijn en bloed lijkt mij toch duidelijk

  • Guy goedschalk

    11 jaar later....ik dacht dat dat alleen in België kon!!

  • lut vanhyfte

    Ieders DNA vanaf geboorte in streng beveiligde databank!