Arnold Schwarzenegger geeft seksuele intimidatie (een beetje) toe: "Ik heb een cursus gevolgd"

EPA
In een interview met Men's Health blikt Arnold Schwarzenegger terug op zijn periode als gouverneur van Californië. Hij biedt met terugwerkende kracht zijn excuses aan voor een aantal zaken die hij verkeerd heeft aangepakt.

Zo werd hij een aantal dagen voordat hij gouverneur werd in 2003 door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel ontoelaatbaar gedrag, iets wat de acteur stellig ontkende. Nu komt hij daarop terug: "De beschuldigingen hebben me aan het denken gezet en ik wilde hoe dan ook voorkomen dat iemand, inclusief ikzelf, ooit die fout zou maken. Daarom hebben we allemaal een cursus gevolgd over seksuele intimidatie, om zo duidelijk te maken wat wel en niet mag."

Ook heeft hij spijt van het kleineren van zijn politieke tegenstanders, die hij 'meisjesachtige mannen' noemde. "Dat was niet correct, dat had ik niet moeten doen. Ik voel me daar slecht over en zeg dan ook sorry. Ik noemde ze meisjes, omdat ze geen risico's durfden te nemen, maar dat was kortzichtig. Uiteindelijk wil je gewoon met elkaar kunnen samenwerken."

De actieheld was 25 jaar getrouwd met Maria Shriver, die hem verliet nadat bleek dat Arnold een buitenechtelijk kind bij een andere vrouw had verwekt. Het ging om de huishoudster die al jarenlang bij hen werkte.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Maes

  Is een diepe decolleté ook geen seksuele intimidatie? Voor sommige mannen wel denk ik. Een man loopt toch ook niet met de helft van zijn kruis bloot?

 • Michael Van Acker

  South Park heeft hier een leuke episode over. Kijken!

 • Wim Van Geyt

  @Marc Huyghebaert: Zo straf zou ik het niet willen stellen. Als elke man en vrouw gewoon doet, dan komen ze dat allemaal niet tegen. Al zijn er altijd vrouwen die in die meetoo te ver gaan

 • Wilfried Vanden Berg

  Inderdaad hij was een tijdje gouverneur van Californie. En daar hebben de mensen de komende 30 jaar veel werk om zijn financiele put terug te kunnen dichten.

 • Karel De Brouwer

  Dat je daar een cursus voor moet volgen?