Arno neemt na 15 jaar ereburgerschap Oostende in ontvangst

Arno schudt de hand van Raoul Servais.
Benny Proot Arno schudt de hand van Raoul Servais.
Zanger Arno heeft vandaag eindelijk zijn ereburgerschap van de stad Oostende in ontvangst genomen, 15 jaar nadat het werd toegekend. Dat deed hij op 1 mei, niet toevallig de negentigste verjaardag van Raoul Servais. Ook deze pionier van de Belgische animatiefilm mag zichzelf ereburger van Oostende noemen.

"Onze stad is erg karig met het ereburgerschap, maar Raoul Servais verdient zeker deze titel," aldus de schepen van Cultuur Bart Plasschaert. Ter ere van de in Oostende geboren Servais trakteerde het stadsbestuur met een reusachtige verjaardagstaart. Op 30 juni krijgt het stadsmuseum Mu.ZEE er een permanente museumzaal bij, gewijd aan het oeuvre van de kunstenaar.

Maar ook Arno Hintjens werd vandaag gelauwerd als ereburger. De stad Oostende kende hem al in 2002 het ereburgerschap toe maar Arno kwam zijn certificaat nooit oppikken. "Een combinatie van factoren en een drukke agenda," volgens de Oostendse schepen van Cultuur.

Gepolst naar een reactie liet Arno duidelijk verstaan dat hij tevreden is: "Ik heb een cerebrale erectie," vertelde de kersverse ereburger aan Focus & WTV. Arno werd in 2017 ook al geëerd met het ereburgerschap van de stad Brussel.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • paul walravens

  Er zijn er nog nie veel die de "legion d'honneur gekregen hebben! Zal de criticasters wellicht niet te beurt vallen.... Respect Arno !

 • joan lute

  Het grootste talent in Oostende zijn de gas ambtenaren die de opmerkelijke gave bezitten om probleemloos vele honderden gasboetes te creëren op privédomeinen zonder dat er werkelijke overtredingen begaan wordt. Oostende doet juist niets voor hun belatingbetalende inwoners.

 • Filip De Cononckx

  Ze hebben daar in Oostende blijkbaar weinig talent dat ze daar ook nog die Arno moeten "vieren". Veel kul, maar cultuur?

 • Frederika Wybo

  Mijnheer Plasschaert, vraag es wat dat Arno liefst doet... certificaat komen oppikken in Oostende... of iedere dag zijn wijntjes drinken op de Place Caterine in Brussel!!! Haha.. Dat interesseert hem gene bal!! Hij heeft idd een druk programma....

 • Arie Verwimp

  Van raoul servais kan ik begrijpen dat hij gevierd wordt in oostende maar wat arno hintjes daar tussen staat te doen is mij volkomen een raadsel..wat heeft hij al gepresteerd...