Ariana Grande weigert koninklijke onderscheiding

ANP Kippa
Ariana Grande (25) was hard op weg om een koninklijke onderscheiding te mogen ontvangen van het Britse koningshuis, maar weigerde deze uiteindelijk aan te nemen. 

Volgens The Sun zou de popster de koninklijke erkenning krijgen voor het organiseren van een benefietconcert in Manchester, na de bomaanslag die plaatsvond tijdens haar concert. Maar volgens bronnen wees Grande de eer af, omdat ze het te vroeg zou vinden.

Met het benefietconcert wist Grande miljoenen euro’s op te halen voor de families die slachtoffer werden van de bomaanslag in mei 2017. Met oud en nieuw zou de zangeres daarom een onderscheiding van het koningshuis mogen ontvangen. Maar ze weigert omdat ze de gevoelens van de geraakte families niet wil kwetsen, en bang was dat het ‘ongevoelig’ zou overkomen.

Ereburger

Ariana werd wel een ereburger van de stad Manchester. Ze heeft zich vaker uitgelaten over het trauma dat ze heeft opgelopen nadat er 22 doden vielen door een bom tijdens een van haar concerten.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lodewijk maesen

  top van haar!

 • Renaat Moerman

  Mooi gebaar naar de families.

 • Serge Aernoudt

  Dat is heel heel flink.

 • Pieter Martens

  Sterke meid.

 • Saadia Sellak

  Dit getuigt van veel lef, want de koninklijke arm reikt ver in Groot Brittannië, maar ze laat zien dat ze meer principes heeft.