Ariana Grande klaagt modeketen Forever 21 aan

Ariana Grande
AFP Ariana Grande
Ariana Grande (26) klaagt Forever 21 aan en eist maar liefst 10 miljoen dollar schadevergoeding. De reden? De Amerikaanse modeketen heeft een nieuwe campagne gelanceerd waarin Ariana’s naam wordt gebruikt en een model te zien is dat sprekend op de zangeres lijkt. 

Volgens de klacht die Ariana Grande maandag indiende bij de rechtbank in Californië, benaderde Forever 21 de zangeres in december 2018 voor een samenwerking, maar sprong de deal af omdat Grande niet tevreden was met de som geld die haar geboden werd. “Zelfs een Instagram-bericht van ms. Grande loopt op tot zes cijfers, en ze vraagt  zeven à acht cijfers voor contracten die een lange periode lopen”, staat in de documenten te lezen. 

De modeketen zou daarop de gepitchte campagne alsnog hebben gelanceerd en een lookalike van de zangeres hebben gebruikt. In het reclamespotje is daarnaast Ariana's hit ‘7 Rings’ te horen en zijn er beelden uit haar videoclips en albumhoesje nagemaakt. Volgens de zangeres is het verwarrend voor fans omdat het doet vermoeden dat het om een samenwerking gaat. Ze eist dan ook een schadevergoeding van 10 miljoen dollar voor het zonder toestemming gebruiken van haar naam om producten te promoten. Forever 21 heeft nog niet gereageerd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.