Aretha Franklin krijgt als eerste vrouw (postuum) speciale Pulitzer-vermelding

REUTERS
De in augustus overleden soulzangeres Aretha Franklin kreeg maandagavond postuum een speciale vermelding bij de uitreiking van de Pulitzer Prize. Dat zijn de prestigieuze Amerikaanse literatuurprijzen. Het is de eerste keer dat een vrouw deze onderscheiding krijgt. 

Aretha Franklin werd dus geëerd met een speciale vermelding. Die mag de jury van de Pulitzer Prize uitreiken als ze het gevoel heeft dat een bijzonder persoon geëerd moet worden, die niet in aanmerking komt voor een normaal beeldje. Volgens de jury krijgt de Queen of Soul deze prestigieuze onderscheiding voor haar “onmiskenbare bijdrage aan de Amerikaanse muziek en cultuur van de afgelopen vijf decennia.” Franklin is de eerste vrouw die deze onderscheiding krijgt. 

De zangeres overleed in augustus op 76-jarige leeftijd. Ze wordt bekeken als een van de grootste zangeressen van de twintigste eeuw. Tot haar grootste hits behoren onder meer ‘Respect’, ‘I Say a Little Prayer’ en ‘Think’. Ze won onder meer achttien Grammy’s en ze was de enige vrouw die een plek kreeg in de Rock & Roll Hall of Fame. 

De Pulitzer Prize wordt sinds 1917 elk jaar uitgereikt aan de beste literaire werken op het gebied van nieuws, kunst en letteren. Er zijn 21 categorieën. De Pulitzer Prize voor journalistiek gingen naar de Wall Street Journal en de New York Times voor hun berichtgeving over het tijdperk Trump.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.