Annelien Coorevits: "Fulltime huismama, daar zou ik ongelukkig van worden"

Dieter Bacquaert
Een goed evenwicht vinden tussen werk en gezin, het is voor elke werkende moeder een moeilijke zoektocht. Toch is Temptation Island-presentatrice Annelien Coorevits (30) erin geslaagd om haar werk te combineren met de opvoeding van dochtertje Elena (6) en zoontje Luís (1,5). En af en toe roept ze met veel plezier externe hulp in.

Dat de combinatie werk-gezin geen gemakkelijke opgave is, kan Annelien alleen maar beamen. "Ik zou zelfs durven te zeggen dat het dodelijk is", vertelt ze in Story. "Maar dat geldt voor elke werkende moeder. Ik probeer altijd op tijd te stoppen met werken, zodat Elena niet te lang in de opvang moet blijven." En af en toe eens een babysit inschakelen vindt Annelien geen enkel probleem. "Olivier en ik proberen er echt te zijn voor onze kinderen, maar ik vind niet dat je alles zelf moet doen. Af en toe wat hulp inschakelen is zeker geen schande, en ik voel me nadien ook geen slechte moeder."

Ander mens
Fulltime huismoeder zijn zou voor Annelien geen optie zijn. "Daar zou ik heel ongelukkig van worden. Ik moet buitenkomen en bezig zijn met andere dingen, anders loop ik de muren op. En ik cijfer mezelf al genoeg weg voor de kinderen. Mijn weekends staan al in het teken van de kinderen: we doen dan leuke dingen samen. En in de week, als ze op school zijn, wil ik mijn eigen ding kunnen doen." En die me-time raadt Annelien dan ook elke mama aan. "Je voelt je gewoon een ander mens, en je bent minder gestresseerd. Een uitgeruste moeder is een betere moeder, vind ik."