An Lemmens waarschuwt Gert Verhulst: "Geen enkele normale olifant laat dat toe"

Gert Verhulst
Instagram Gert Verhulst

Tv-presentator Gert Verhulst deelde vanmorgen trots een foto waarop hij poseert met een olifant. 'Slurfson en Gert', luidde het grappige onderschrift. Verhulst verblijft momenteel in het luxueuze Four Seasons Tentenkamp in Thailand. Toeristen kunnen er samen met olifanten op de foto, en kunnen zelfs een ritje maken op hun rug. 

Hoewel het inderdaad een prachtig dier is, waarschuwt collega An Lemmens hem in een Instagramreactie voor een zogenaamde 'tourist trap'. 

"Geen enkele normale olifant laat dit toe," klinkt het triest. "Helaas is dit geen prachtig initiatief. Dieren worden gevangen, gestroopt, mishandeld, enzovoort. Zodat toeristen een badje kunnen nemen, hen kunnen aaien... Deze dieren worden allemaal gebroken." Ook andere fans menen dat er veel leed en verdriet achter zulke foto's zit, en manen de 'Gert Late Night' gastheer aan om te passen voor het bijhorende ritje. 

 ©Guy Kokken - An Lemmens heeft een groot hart voor dieren
Guy Kokken ©Guy Kokken - An Lemmens heeft een groot hart voor dieren60 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • armand mudah

  Sander Kruimelman waarom zou een olifanten niet gedomestikeerd kunnen zijn ? en hem agressief onder de knoet houden ? een mens van niet eens 100 kg met een stokje een dier van een paar ton agressief controleren ? als olifantje niet wil zal mensje het rap geweten hebben , trouwens een olifant aanvaard maar max 2 mahouts een derde moet niet proberen hem te leiden dat lukt niet als die 2 dood zijn kan er geen derde mee werken

 • Peter Erven

  En wat dacht mevrouw Ann van die lieve hondjes waar zij mee poseert en zij hun kop wegdraaien? Ook dit is omdat een huisdier onderworpen is aan (gebroken door) de mens. Ook een hond is ooit wild geweest. Dus hypocriet? In mijn ogen wel ja. Ik wil hiermee niet zeggen dat we zomaar alles met dieren mogen doen. Absoluut niet!

 • Pedro Gonzalez

  Zouden al die vrouwtjes waartegen Gert zijn koppeke heeft neergevlijd ook zo gereageerd hebben?

 • Hugo Bavré

  Goed An, het hart op de juiste plaats. Dieren zijn nooit fout het is altijd de mens/het baasje dat fout is door gebrek aan kennis en te weinig geduld. Wilde dieren moeten in vrijheid kunnen leven en geen slaaf, speeltje van de mens of dienen voor geldgewin. Huisdieren moeten goed opgevoed worden met veel geduld en kordaatheid. Wederzijds respect tussen de leider/mens en dier geeft enorm veel voldoening en levensvreugde.

 • heidi aerts

  grenzeloos respect voor An! En ze heeft overschot van gelijk! Waren er maar meer zoals zij