Amnesty International keurt optreden Tiësto in Saudi-Arabië af: “Hij laat zich gebruiken voor hun pr-machine”

Tiësto aan het feest in Amsterdam.
ANP Kippa Tiësto aan het feest in Amsterdam.
Amnesty International is niet te spreken over het optreden dat Tiësto donderdag zal geven in Saudi-Arabië. Tijs Verwest -zoals zijn echte naam luidt- zal zijn show geven in het King Abdullah Economic Center in de stad Jeddah. Het optreden werd dit weekend aangekondigd.

“Wij roepen nooit op tot een boycot. Maar Tiësto kan niet doen alsof Saudi-Arabië een land is waar niets aan de hand is”, aldus een woordvoerder van de mensenrechtenorganisatie. “Als de dj optreedt, moet hij zich ervan bewust zijn dat hij zich laat gebruiken voor de Saudische pr-machine. Die wil doen geloven dat het land vooruitstrevend is.”

Onder kroonprins Mohammed bin Salman zijn de mensenrechten volgens Amnesty achteruit gehold. “Elke mensenrechtenactivist of advocaat zit inmiddels achter de tralies. Om over de moord op journalist Khashoggi nog maar te zwijgen.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean West

    Saudi-Arabië is verkozen als lid van de VN-vrouwenrechtencommissie dat zou dan ook niet kunnen.

  • paola nerozzi

    Als hij wil optreden moet hij dat doen hij hoeft met niemand rekening te houden dus go for it