Amerikaanse zangeres en actrice Doris Day (97) overleden

AP
De Amerikaanse actrice en zangeres Doris Day is op 97-jarige leeftijd overleden in haar woning in Carmel Valley, Californië. Dat hebben haar nabestaanden bekendgemaakt. Day stierf in aanwezigheid van een aantal goede vrienden aan de gevolgen van een longontsteking.

De Doris Day Animal Foundation die de ster al jaren runde kwam vanmiddag met een korte verklaring over haar overlijden. “Doris begon de dag voor iemand van haar hoge leeftijd in goede gezondheid, maar uiteindelijk is ze overleden aan een longontsteking die ze onlangs opliep. Dat heeft in haar dood geresulteerd.”

Doris Day werd wereldberoemd als zangers en actrice in filmdrama’s, musicals en een aantal onschuldige, licht erotische sekskomedies. Vooral in de jaren vijftig en zestig was ze enorm populair. Onder meer door de megahit ‘What Will Will Be, Will Be (Que Sera, Sera) uit de Alfred Hitchcock-film The Man Who Knew Too Much. In de periode 1968-1973 schitterde ze in de televisieserie The Doris Day Show, die ook in Nederland werd uitgezonden.

AP
AP41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GASTON DE WINTER

  Je was geweldig Doris, je was mooi en presteerde knap , R.I.P.

 • willy van vosselen

  Kwam dien tijd maar terug. Wat we n u voorgeschoteld krijgen is allemaal sex en geweld .Lachen isuit den boze,lachen gij zijt zot zeker willy van vosselen

 • Els `T syen

  Dat waren nog eens films om te zien de beste Fantastisch om naar te zien en waar je met kon lachen in Zo films mogen ze eens meer geven op tv terug top

 • Chris Hom

  Een vrouw met een mooie uitstraling en een gezegende leeftijd.

 • huib matthijssen

  Lieve Doris. Veel genoten van je romantische muziek. Rip