Amber Heard lachend op de foto na aanval Johnny Depp: "Ze is enkel op zijn geld uit"

Amber Heard en Johnny Depp in betere tijden.
photo_news Amber Heard en Johnny Depp in betere tijden.
"Ze is alleen maar op zijn geld uit." Zo reageert de advocate van Johnny Depp op de beschuldigingen van Amber Heard als zou hij haar verschillende keren geslagen hebben. Met onder meer een foto van een blauw rechteroog trachtte de 30-jarige actrice haar punt te bewijzen. De rechter vaardigde voor de zekerheid een tijdelijk contactverbod uit.

De zaak is intussen aan het uitdraaien op een heus welles-nietesspelletje. Twee exen van Depp kiezen resoluut zijn kant door zijn zachte karakter te benadrukken. "Tegen mij heeft hij niet eens geroepen, laat staan geweld gebruikt", aldus zijn eerste vrouw Lori Anne Allison. En Vanessa Paradis kroop zelfs in de pen om hem een hart onder de riem te steken. "Johnny Depp is de vader van mijn twee kinderen. Hij is een gevoelig iemand met veel liefde in zich. Ik geloof niets van die recente beschuldigingen aan zijn adres. In al die jaren dat ik Johnny gekend heb, heeft hij me nooit fysiek aangevallen. Dit lijkt helemaal niet op de man waar ik veertien geweldige jaren mee beleefd heb."

Vanessa Paradis.
photo_news Vanessa Paradis.
De foto werd intussen weer verwijderd van Instagram.
Instagram De foto werd intussen weer verwijderd van Instagram.

En wat dan gedacht van bovenstaande foto, waarop Heard vrolijk lachend te zien is met het Amerikaanse topmodel Amber Valletta en de Britse fotografe Amanda de Cadenet? Het kiekje dat op Instagram circuleerde, zou genomen zijn enkele uren nadat Depp een iPhone in haar gezicht gegooid zou hebben. De verwondingen zijn vakkundig verborgen achter haar lange lokken. Het beeld werd echter weer verwijderd toen Heard in de rechtbank verscheen. Verdacht, vinden de aanhangers van Depp.

De foto die moet bewijzen dat Amber een iPhone in haar gezicht gegooid kreeg.
reuters De foto die moet bewijzen dat Amber een iPhone in haar gezicht gegooid kreeg.
ap

Raquel Rose Pennington -al dertien jaar een vriendin van Amber- liet dan weer optekenen dat ze het geweld met eigen ogen gezien heeft. "Ik kreeg een sms'je van haar dat ik snel moest komen. Toen ik aankwam, lag Amber ineengedoken in de zetel. Met haar armen en handen probeerde ze haar hoofd af te schermen. Johnny was luid aan het roepen. Ik ging tussen hen beiden staan en smeekte om te stoppen met schreeuwen. Ik probeerde hem tot bedaren te brengen, maar hij sloeg mijn handen weg en schold me uit. Daarna pakte hij een grote fles wijn en begon hij ermee te zwaaien als een baseballbat."

Jordan Strauss/Invision/AP

Volgens Heard hebben cocaïne en alcohol Depp veranderd in een gewelddadig monster. "Hij was die avond dronken en stoned. Nadat hij de telefoon had gegooid, greep hij mijn haar toen ik wou rechtstaan van de zetel. Hij schreeuwde en sloeg me." Depp zou haar geld gegeven hebben om haar mond te houden, in plaats daarvan vroeg ze vorige maandag de scheiding aan. Politiewoordvoerders verklaarden echter dat ze geen bewijs vonden van huiselijk geweld toen ze zaterdag reageerden op de oproep.

anp

"Tijdens de hele duur van onze relatie heeft Johnny me verbaal en fysiek gekrenkt", liet Heard optekenen in haar verklaring. "Ik doorstond buitensporig emotioneel, verbaal en fysiek geweld, waaronder boze, vijandige, vernederende en dreigende beledigingen wanneer ik zijn autoriteit in vraag stelde of het met hem oneens was. Ik ben bang dat Johnny naar ons huis zal terugkeren om me te terroriseren, fysiek en emotioneel."

EPA

Heard liet ook optekenen dat er drie gevallen waren van huiselijk geweld in de laatste zes maanden. Een daarvan vond plaats in december 2015. "Toen vreesde ik echt dat mijn leven in gevaar was." Maar ook haar verjaardag op 21 april ontaardde in een ruzie. "Hij was veel te laat op mijn feestje", klinkt het. "Toen ik hem daarover aansprak nadat de gasten vertrokken waren, gooide hij een glas wijn naar mij. Hij was opnieuw dronken en high, en sleurde me aan mijn haren op de grond."

getty

"Tijdens ons vijftien maanden durend huwelijk was hij zelden of nooit nuchter. Alleen tijdens filmopnamen liet hij de drank en drugs staan. Dan huurde hij een personal coach in om hem bij de les te houden." Volgens het tijdelijk contactverbod moet Depp te allen tijde 50 tot 100 meter uit de buurt van zijn vrouw blijven.