Alyssa Milano had twee abortussen in korte tijd

Toen ze 21 was, onderging Alyssa Milano op korte tijd twee abortussen.
Matt Sayles/Invision/AP Toen ze 21 was, onderging Alyssa Milano op korte tijd twee abortussen.
Toen ze amper 21 was, liet Alyssa Milano (46) in korte tijd twee keer abortus plegen. Dat heeft de actrice vertelt in haar podcast ‘Sorry Not Sorry’. Milano gaf toe dat ze er niet klaar voor was om toentertijd moeder te worden.

Alyssa Milano vertelt dat het in 1993 gebeurde, toen ze 21 jaar oud was. Naar eigen zeggen was ze tot over haar oren verliefd. In de podcast onthult ze niet wie de vader was, maar in datzelfde jaar was de ‘Charmed’-actrice wel korte tijd verloofd met acteur Scott Wolf. Milano legt uit dat ze aan de pil was, maar “toch werd ik zwanger”. “Het zette mijn leven op zijn kop”, vertelt de actrice. “Ik werd katholiek opgevoed en werd plotseling in conflict gebracht met mijn geloof." 

Milano was niet toe aan kinderen en koos er daarom voor om het weg te laten halen. "Het was mijn keuze. En het was absoluut de juiste keuze voor mij. Maar het was geen gemakkelijke keuze. Het was niet iets wat ik wilde, maar het moest." Een paar maanden later raakte ze echter opnieuw in verwachting. "En opnieuw maakte ik de juiste beslissing om de zwangerschap te beëindigen."

De actrice - die intussen twee kinderen heeft met haar echtgenoot Dave Bugliari - is erg uitgesproken tegen de nieuwe anti-abortuswetgeving in verschillende delen van de Verenigde Staten. Haar leven zou er namelijk heel anders hebben uitgezien mocht abortus verboden zijn geweest, zegt ze zelf. Ik zou geen carrière hebben. Ik zou geen mogelijkheid of platform hebben om met heel mijn hart te vechten tegen onderdrukking. Ik zou nooit vrij zijn geweest om mezelf te zijn. En dat is waar het gevecht om gaat: vrijheid.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.