Altijd al een superheld willen zijn? Dit dieet volgt Chris Hemsworth om in ‘Thor’-vorm te raken

AP
De Australische acteur Chris Hemsworth kruipt al sinds 2011 in de huid van Thor en heeft maar liefst zeven ‘Marvel’-films op zijn palmares staan. Om het ‘goddelijke’ lichaam van zijn personage te bekomen, moet de acteur een strikt dieet volgen. Zijn voedingsexpert Sergio Perera onthult nu wat Hemsworth op een dag naar binnen speelt. 

In een interview met fitnessblad Men’s Health doet Perera uit de doeken wat er voor Chris Hemsworth zoal op het menu staat als hij op de set staat. “Elke ochtend begint Chris zijn dag met een groene ‘powershake’, die bestaat uit vijf tot zes verschillende soorten bladgroenten, fruit, noten, zaden, vetten en kleine hoeveelheden zeezout om te helpen zijn lichaam in balans te houden.”

Ontbijt

Om 10 uur ‘s morgens maakt Chris tijd voor een gezond ontbijt. “Of dat nu yoghurt met bessen is, drie eieren op een volkoren toast met Vegemite (nou ja, hij is een Aussie) of een hartige havermoutpap met gepocheerde eieren. Daarna volgt een workout en drinkt hij een shake.” 

Lunch

“Voor zijn lunch kiest Chris voor een ‘sesam-kip-salade’ en rijst, een ribeye steak of voor gegrilde kip. Om al zijn spieren in vorm te houden, moet Chris ook in de namiddag blijven knabbelen - helaas niet op chips, maar wel op gezonde crackers of beef jerky, dat boordevol proteïnen zit.” 

Diner

En wat met het avondeten? “Wel, dan werkt hij witte vis of gegrilde lamskoteletten naar binnen. Hij neemt daarbij ook extra supplementen. Zo slikt Chris voor het slapengaan nog magnesium- of zinksupplementen. Bovendien staat hij ook elke dag nog minstens een uur in de fitness.”

EPAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.