Alec Baldwin schrijft satirische memoires over Trumps eerste jaar in Witte Huis

Saturday Night Live
Acteur Alec Baldwin zet president Trump niet enkel te kijk in tv-show Saturday Night Live (SNL). De acteur schrijft nu ook mee aan de satirische memoires van Trumps eerste jaar in het Witte Huis.

Met zijn hilarische imitaties van Trump zorgt Baldwin al weken voor stijgende kijkcijfers bij sketchshow SNL. Ook onder andere topadviseur Steve Bannon en Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer worden op regelmatige basis door de mangel gehaald.

Samen met auteur Kurt Andersen timmert Baldwin nu ook aan de satirische memoires van de huidige president van de Verenigde Staten: You Can't Spell America Without Me: The Really Tremendous inside Story of My Fantastic first Year as President Donald J. Trump. Het boek, uitgegeven door Penguin Press, moet op 7 november in de winkelrekken liggen.

Auteur Andersen stelde in The New York Times dat het boek eerder een vertelverhaal wordt, dan de losse sketches die Baldwin voor SNL doet. Volgens Baldwin zal het schrijven bovendien voornamelijk door Andersen gebeuren.

Het nieuws komt er een dag nadat moederbedrijf Penguin Random House een deal sloot met Trumps voorganger Barack Obama en zijn echtgenote Michelle. Volgens Financial Times heeft de uitgeverij er zo'n 60 miljoen euro voor over om de biografieën van het paar uit te brengen.