Alec Baldwin geeft toe: "Ik was een seksist"

AFP
Alec Baldwin (59) geeft toe dat hij vrouwen niet altijd met respect heeft behandeld. Tijdens een lunch ter ere van zijn carrière ging hij in op de verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag in de film- en entertainmentwereld, zo meldt The Hollywood Reporter.

"Ik heb vrouwen zeer seksistisch behandeld," zegt Baldwin. "Ik heb vrouwen gepest. Ik heb vrouwen genegeerd. Ik heb vrouwen onderschat. Niet stelselmatig, maar ik deed wat veel mannen doen. Namelijk: vrouwen niet behandelen zoals je mannen behandelt. Ik ben van een generatie die dat doet en ik wil heel graag dat dat verandert."

Baldwin, die de laatste tijd veel succes oogst als Donald Trump-imitator in 'Saturday Night Live', zei dat gelijkheid op de werkvloer én daarbuiten nodig is. Hij kende wel verhalen van mensen die niet goed werden behandeld in de filmindustrie, maar realiseerde niet hoe groot het probleem was tot vrouwen en mannen massaal hun verhaal gingen vertellen.

"Het heeft mijn ogen geopend", aldus Baldwin. "We moeten waakzaam zijn om ervoor te zorgen dat iedereen veilig is en moeten dit samen voor elkaar zien te krijgen."
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy Van Leuven

  Kritiek op Trump maar zelf een potelaar ,tja de beste verdediging is de aanval

 • Danny Gielen

  Eerst liggen kappen op Trump zijn ongehoord gedrag, maar nu snel een Mea Culpa slagen voor zichzelf? Pffff. Is al even erg!

 • bryan de ceuster

  Hij heeft precies ook veel te verbergen en met al de zaken die recent aan het licht gekomen zijn, voelt hij al nattigheid. Hij wil blijkbaar de aantijgingen "voor" zijn om zoveel mogelijk gezichtsverlies te voorkomen... Ben benieuwd naar het vervolg.

 • Pedro Gonzalez

  Alec Baldwin is of tenminste was een heel knappe man die geen enkele moeite zal moeten doen hebben om een vrouwtje en hemzelf een wederzijds pleziertje te gunnen.