Afscheid van Johnny White in basiliek Scherpenheuvel

BELGA
Ruim 1.100 mensen hebben vanmiddag in Scherpenheuvel-Zichem afscheid genomen van de overleden charmezanger Johnny White (67). De Basiliek Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel biedt maar plaats aan vijfhonderd rouwenden, vele honderden moesten de afscheidsdienst dus buiten volgen.

"Johnny White bracht met zijn tekst en zang steun voor wie het moeilijk had. Het is dan ook mooi dat de mensen met zoveel waren om afscheid te nemen". Pastoor Luc Van Hilst omschreef de uitvaartdienst van Vlaams charmezanger Johnny White (67) in de basiliek Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel als "een warm afscheid".
    
"Er zat echte warmte in de dienst, er werden oprechte gevoelens van medeleven getoond. In het begin van de plechtigheid vertelde een vaste medewerker die zijn kledij al vele jaren verzorgde een ingetogen verhaal over Johnny White. Tijdens zijn afscheid werden enkele van zijn liedjes gespeeld. Vooral het moment dat zijn bekende "Verloren hart, verloren droom" werd gespeeld, zal velen bijblijven.
    
Bidprentjes
"Verloren hart, verloren droom. Ik ben alleen", wanneer het doek valt, komt men alleen te staan. Dat was bij Johnny White jammer genoeg ook het geval", aldus pastoor Van Hilst na de afscheidsplechtigheid.
    
Tussen de aanwezigen bevonden zich enkele collega's van de overleden zanger. Onder andere Nicole en Hugo, Will Ferdy, Showbizz Bart, Margriet Hermans en Luc Appermont tekenden present om een laatste groet te brengen aan de overleden zanger. De uitvaart in de basiliek liep rond het middaguur ten einde. Er werden 1.100 bidprentjes gedrukt, maar die waren in een mum van tijd uitgedeeld.
    
Johnny White, de artiestennaam van Johnny Laurent Wittevrouw, werd geboren op 13 juni 1946 in Kaggevinne. Hij werd in de jaren zestig bekend via het BRT-programma Canzonissima. Zijn grootste hit was 'Verloren Hart, Verloren Droom' uit 1971. Andere grote hits van White waren 'Jij Weet Wat Liefde Is' en 'Maar Waarom'.

Johnny White werd maandagnamiddag geveld door een hartaanval. Een kijkoperatie in het algemeen stedelijk ziekenhuis van Aalst moest duidelijkheid brengen over zijn toestand, maar hij ontwaakte niet meer uit de verdoving. Volgend jaar zou de zanger zijn 50-jarige carrière vieren.

BELGA
Johnny White (1946-2014).
PHOTO_NEWS Johnny White (1946-2014).

De vrienden van Johnny White die de afscheidsplechtigheid hebben georganiseerd, reageren heel dankbaar op de massale belangstelling en de vele steunbetuigingen die ze hebben ontvangen. "We zijn ongelooflijk blij met dit waardig afscheid, Johnny heeft gekregen wat hij verdiende. De afscheidsplechtigheid was mooi, ook voor ons. We zijn ook heel blij met de grote belangstelling", aldus Stephane De Ridder, die samen met drie anderen, alles op poten zette.

Nicole en Hugo.
BELGA Nicole en Hugo.
Onder meer Margriet Hermans woonde de begrafenisplechtigheid bij.
BELGA Onder meer Margriet Hermans woonde de begrafenisplechtigheid bij.
Liliane Saint-Pierre, achter haar Will Ferdy.
BELGA Liliane Saint-Pierre, achter haar Will Ferdy.
Bart Verbeeck (Showbizz Bart) en Luc Appermont:
BELGA Bart Verbeeck (Showbizz Bart) en Luc Appermont:Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.