Adriaan baalt: "Ruzies tussen Bassie en mij worden opgeblazen"

anp
Aad van Toor, beter bekend als Adriaan, baalt er soms van dat de media elke 'ruzie' tussen hem en zijn broer Bas opblazen. Volgens de voormalige acrobaat achtervolgt het hen nog altijd. "Vragen mensen: zeg, hoe is het nou tussen jullie? Maar er is helemaal niks mis tussen Bas en mij. Vanavond ga ik met hem uit eten", aldus Aad in Het Parool.

"Door ons beroep zijn onze levens altijd met elkaar verweven geweest. Kranten maakten er nieuws van als we ruzie hadden. Ik zou denken: het was pas nieuws geweest als we géén ruzie hadden. We konden vreselijk botsen, maar het kwam ook áltijd weer goed", verzekert Aad. "Niets ten nadele van journalisten hoor, maar ze kunnen de boel vreselijk opblazen."

Huis in Spanje

De 74-jarige Aad leeft inmiddels een teruggetrokken leven in Spanje. "Het grootste deel van het jaar woon ik in Benalmádena, helemaal aan de zuidkust, in de buurt van Malága. In de jaren zestig kwam ik er voor het eerst. Een Belg was er een huis aan het bouwen en ik dacht: dat wil ik later ook."

Aad maakte zijn droom waar en zit er inmiddels bijna 25 jaar. "Dat huis daar is nog altijd een warm deken. Rudi Carrell leerde me: als bekendheid ben je publiek bezit. Dus in Nederland krijgt iedereen die dat wil een handtekening van me en ga ik ook met iedereen op de foto. Heb ik geen enkel probleem mee. Maar ik vind het ook wel heel lekker dat het in Spanje niet hoeft."