Actrice deelt hartverscheurende foto van vader die op sterven ligt: “Dit is de harde realiteit van het coronavirus”

Actrice Sophia Myles bij haar vader die overleed aan het coronavirus.
RV Actrice Sophia Myles bij haar vader die overleed aan het coronavirus.
Actrice Sophia Myles (40) - bekend van haar rollen in onder andere ‘Tristan & Isolde’, ‘Doctor Who’ en ‘Transformers’ - heeft afscheid genomen van haar 67-jarige vader. De man raakte besmet met het coronavirus en overleefde de ziekte niet. Op Twitter postte Myles een aangrijpende foto aan het ziekbed van haar vader. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op het beeld is te zien hoe de vader van de actrice beademd wordt via een toestel. “Gisteren ondernam ik een reis om m’n papa te zien. Dit is de harde werkelijkheid van het coronavirus”, schreef Myles zaterdag bij de foto. Zelf draagt ze een mondmasker, handschoenen en een schort om besmetting tegen te gaan. Ze legt intussen liefdevol haar hand op het hoofd van haar papa. 

Later op de dag liet de actrice weten dat haar vader de strijd met het virus verloren heeft. “R.I.P. Peter Myles. M’n lieve papa is een paar uur geleden gestorven. Het coronavirus heeft hem klein gekregen.” Myles liet haar volgers ook weten dat ze een cameraploeg heeft meegenomen om de laatste momenten van haar vader vast te leggen. Ze is van plan om met de beelden een documentaire te maken over de verscheurende realiteit van Covid-19. Het resultaat is maandag te zien op de Amerikaanse zender CBS. 

Ziekte van Parkinson

In 2018 liet Myles al weten dat bij haar vader de neurologische ziekte Parkinson was vastgesteld. Haar vader liep de coronabesmetting midden maart op, terwijl hij vocht tegen zijn onderliggende gezondheidsproblemen. In een video zei de actrice: “Ik wilde jullie even een update geven over mijn vader. Hij is echt niet goed. Echt, echt niet goed.” De afgelopen dagen gaf Sophia steun waar ze kon: “En hoe dan ook, blijf veel liefde sturen. Alsjeblieft, alsjeblieft, blijf alsjeblieft allemaal veilig.”
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • pierre van damme

  dat hij ruste in vrede, veel sterkte aan de familie

 • Roger Rymen

  En nog zijn er onverantwoordelijken die alle maatregelen aan hun laars lappen en zo anderen besmetten zoals misschien deze 67-jarige vader die, wegens zijn leeftijd, het niet haalt en in België zelfs geen afscheid kan nemen van vrouw, kinderen en kleinkinderen.

 • Frank De Witte

  Ik begrijp haar wel dat ze er een documentaire wil van maken, je vader verliezen is niet niks. Maar ze zou beter een documentaire maken over de verscheurende realiteit van het griepvirus, een virus dat veel dodelijker is dan corona, maar waar vandaag geen woord meer over gerept wordt.

 • Ludo Wouters

  Daar mogen de kinderen nog afscheid nemen van hun vader of moeder. In België is zoiets niet mogelijk. Je moet maatregelen nemen, maar zoals je kunt zien, je kunt het wel veilig doen en niet zoals hier wanneer je geliefden op sterven liggen. Hier mag je enkel de kist nog zien.