Actrice Ashley Judd klaagt Harvey Weinstein aan: "Hij heeft mijn carrière beschadigd"

Actrice Ashley Judd klaagt Harvey Weinstein aan.
REUTERS Actrice Ashley Judd klaagt Harvey Weinstein aan.
De gevallen producer Harvey Weinstein heeft een nieuwe aanklacht aan zijn broek en wel van Ashley Judd. De actrice, die als een van de eerste vrouwen opstond om publiekelijk te uiten dat de Hollywoodproducent haar seksueel misbruikt had, claimt dat haar loopbaan schade heeft opgelopen door Weinstein.

Omdat zij tegenstribbelde toen hij haar seksueel bejegende, zou hij haar op een zogenaamde 'zwarte lijst' hebben gezet, wat betekende dat er geen enkele acteerklus meer richting Ashley kwam. "Ik ben hierdoor werk misgelopen en dus ook geld. Mijn naam is te grabbel gegooid, dat durf ik met zekerheid te zeggen", aldus de actrice in een interview met ABC News.

Lord of The Rings

De aanklacht werd ingediend bij de rechtbank van Los Angeles en betreft onder andere de bekende Lord of The Rings-films van regisseur Peter Jackson. Hij beweert dat hem destijds werd verboden een aantal vrouwelijke actrices te casten voor zijn films, onder wie Judd. Waarom dat niet mocht, werd hem niet verteld.

Het geld dat Ashley eventueel opstrijkt met deze zaak, wil ze allemaal doneren aan de Time's Up beweging.
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jurgen Van Den Bergh

  Raar, want ze heeft nochtans in massa's films gespeeld.

 • Oscar Geeroms

  Wat een hoop slecht gefundeerde meningen weeral, 15 jaar geleden ten tijde van lotr was Ashley Judd zeker niet te oud... ik denk dat de meesten hier haar niet eens kennen... want over welke ‘babe’ rollen gaat het dan? Die waarvoor ze genomineerd is vr een goldrn globe?

 • Marc Verschaeren

  Moest ik in Weinstein zijn plaats zijn ik deed juist het zelfde ! .

 • Mike Vanderkerken

  Grappig en triestig hoe dom sommige uitspraken zijn, " die heeft geld geroken" , terwijl er duidelijk staat dat ze alles doneert aan goede doelen, zalig zijn de simpelen van geest. Iedereen heeft een mening zonder ook maar de helft van het hele verhaal te lezen of te weten, een hoofding is blijkbaar al voldoende om te reageren.

 • Loukie Van Ypersele

  Die heeft geld geroken .