Acteur uit Cosby Show na alle heisa rond zijn baan bij supermarktketen: "Geen enkele job is beter dan een andere"

Geoffrey Owens als Elvin Tibideaux links onderaan.
NBC Geoffrey Owens als Elvin Tibideaux links onderaan.
Geoffrey Owens heeft er bewogen dagen opzitten. De acteur werd eind jaren 80 bekend door zijn rol als Elvin Tibideaux in The Cosby Show. Maar dit weekend werd hij gespot en gefotografeerd als werknemer bij een filiaal van supermarktketen Trader Joe's in New Jersey. Hij kreeg meteen hoon over zich heen, maar daarna nog veel meer steun, lof en tonnen respect. Hij diende in Good Morning America de criticasters zelf sereen van antwoord.

Elvin Tibideaux was in The Cosby Show de man van Sondra en dus de schoonzoon van Cliff en Claire Huxtable. Als partner van de oudste Huxtable-dochter keerde Owens' personage geregeld terug in de comedyreeks, die er in 1992 definitief mee ophield. In de 26 jaar die daarop volgden kreeg Geoffrey Owens, nu 57, geen enkele tv-rol aangeboden die hem meer dan tien weken lang werk verschafte. 

De afgelopen 15 maanden had hij een baan aangenomen bij Trader Joe's. "Uit noodzaak", zei hij in Good Morning America. Tussen het acteerwerk en het lesgeven door, want dat wou hij zeker niet opgeven.

Een wakkere klant van de supermarkt Trader Joe's in New Jersey had Owens in zijn werkplunje herkend. Op zijn badge stond ook de voornaam van de acteur. De dame in kwestie verkocht de foto's en die gingen viraal. Met duizenden reacties, ook van collega-acteurs. Owens, die in de talkshow verscheen mét zijn rode badge van Trader Joe's, zei dat hij aanvankelijk kapot was van de foto's. "Maar die periode was zo kort omdat er al erg snel steunreacties volgden. Gelukkig duurde het moment van schaamte dus niet zo lang."

"Het deed pijn, maar het was ook fantastisch", zei Owens. Hij grapte zelfs bij Robin Roberts dat de foto's duidelijk gephotoshopt waren. "In het echt zie ik er niet zo slecht uit, toch?"

Geoffrey Owens in gesprek met Robin Roberts van Good Morning America.
Good Morning America Geoffrey Owens in gesprek met Robin Roberts van Good Morning America.

Het was een ongewone ervaring voor Owens, die zijn job bij Trader Joe's inmiddels heeft opgezegd. "Het was overweldigend. Het kwam helemaal uit het niets. Ik voel mij nu beroemder dan ooit tevoren. Ik ben nu meer een celebrity dan toen ik een celebrity was, als dat wat steek houdt." 

De acteur beseft dat de ophef rond zijn job, als beroemde acteur, bij Trader Joe's wel voorbij zal waaien, maar hoopt dat er iets anders zal blijven hangen, "dat mensen nu anders gaan denken over werk". Hij had het over "de eer van een werkmens en de waardigheid van werk" en "de herziening van de idee dat sommige jobs beter zijn dan andere". "Dat is niet zo. Het ene werk betaalt misschien beter, heeft misschien meer voordelen en oogt misschien beter op je cv, maar het is niet beter. Elke job heeft zijn waarde."

Acteur/regisseur Tyler Perry tweette al dat hij Owens er graag bij wil in de productie The Haves and the Haves Nots. Het is niet duidelijk of Geoffrey Owens daarop zal ingaan. In zijn gesprek met Robin Roberts zei hij dat hij niet zomaar acteerwerk wil aanvaarden dat hem aangeboden wordt naar aanleiding van wat er nu gebeurd is. "Ik wil de job omdat ik er de juiste persoon voor ben", zei hij. Misschien is hij dat gewoon wel.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gustaaf carpels

  F. Vanlaeken in america wordt het loon Brutto uitbetaald de mensen ginder moeten zelf zorgen dat ze verschillende verzekeringen zelf nemen en betalen bij sommige jobs kan je nog onderhandelen voor tandheelkundige verzekering Wat daar een extreem dure verzekering is veel van deze mensen nemen geen verzekeringen of kunnen ze niet allemaal betalen daarom is de armoede ook zo groot daar

 • Thierry Vansweevelt

  En nu? Moeten wij ons nu schamen omdat we in de winkel krijgen? Want dat impliceert het artikel, dat het normaal is om je hiervoor te schamen, en dat de lof de uitzondering is.

 • Jan van Helmont

  Respect. Knappe mens. Vanbinnen en vanbuiten.

 • Armand Wuyts

  En laat ons ook denken aan de vele acteurs die reeds vergeten zijn en waar we nooit nog iets van vernemen!

 • Wesley Kenis

  Een acteur dienlet beide voeten op de grond staat. Daar kunnen die wannabe Hollywood snobs nog een puntje aan zuigen.