Acteur Richard Briers ('The Good Life') overleden

AP
De Britse acteur Richard Briers, vooral bekend van de ook jarenlang op de VRT vertoonde sitcom 'The Good Life', is gisteren in zijn woning in Londen overleden. Briers werd 79. Hij kampte al jaren met een longziekte.

Briers dankt zijn bekendheid in eigen land aan zijn rol als Tom Good in 'The Good Life', dat in de jaren '70 jarenlang op de BBC liep.

In die reeks speelden hij en Felicity Kendal een gehuwd stel uit de betere voorstedelijke wijken dat een ecologische manier van leven nastreeft. Zij leefden naast een stel hyperernstige would be-aristocraten, gestalte gegeven door Penelope Keith en Paul 'Yes, minister' Eddington.

Daarna speelde Briers diverse kleinere rollen in  Shakespeare-verfilmingen van acteur/regisseur Kenneth Branagh, waaronder 'Much Ado About Nothing', 'Henry V', 'Hamlet' en 'As You Like it'. Eveneens in nevenrollen was hij te bewonderen in 'Frankenstein' (ook al geregisseerd door Branagh) en in de komedie 'Peter's Friends'. Zijn filmcarrière was Briers begonnen met 'Bottoms Up' (1960) en de Agatha Christie-klassieker 'Murder she said' (1961).