Acteur Marc Van Eeghem zet chemo stop: "Lichaam nu zo weerbaar mogelijk maken"

belga
Acteur Marc Van Eeghem is gestopt met chemotherapie. Van Eeghem, die momenteel te zien is in 'Tytgat Chocolat' op Eén, vecht al zeven jaar tegen prostaatkanker en volgt nu een alternatieve behandeling. "Het einde schrikt me niet af, maar ik zou graag toch nog een paar jaar op deze aardbol rondlopen", bekende hij in 'De Madammen' op Radio 2.

Van Eeghem zette de chemokuur stop omdat die niet meer aansloeg. "Het is spannend. Ik zou graag mijn gezondheid weer helemaal op orde hebben. Ik probeer mijn lichaam nu zo weerbaar mogelijk te maken om de kanker te overwinnen."

De acteur volgt momenteel een alternatieve behandeling die niet door de klassieke geneeskunde erkend wordt. 

"Het einde schikt me niet af, maar ik zou graag toch nog een paar jaar op deze aardbol rondlopen." Van Eeghem vindt het vooral lastig voor zijn kinderen. "Het klinkt pretentieus, maar er zijn mensen die mij gaan missen. En dat vind ik niet fijn."

Meer dan veertig jaar geleden verloor Van Eeghem zijn vader aan kanker. "Het was zo zielig om te zien hoe hij aftakelde. Mijn moeder heeft ons altijd wat weggehouden van dat ziektebeeld, maar op het einde werden we toch samengeroepen en dan zie je een ineengeschrompeld wezen liggen dat kapotgaat van de pijn. Dan denk je 'jezus, zo wil ik niet eindigen'. Ik wil waardig sterven. Als het niet meer gaat, geef me dan maar een spuitje."

Ik wil waardig sterven. Als het niet meer gaat, geef me dan maar een spuitje

Marc Van Eeghem17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Vicky Backx

  Veel sterkte voor de familie. Ik waardeerde zijn acteerwerk.

 • annie laureys

  Hopelijk een stap in de betere richting , het ga je goed Marc ,zie je als acteur graag bezig

 • Bruno Desmaele

  Hij is een van velen die ik 'allemaal' sterkte toewens en ook hun naasten.

 • Bart Boenen

  "Gezond" leven heeft er niets mee te maken.

 • Paul Vandekerckhove

  Wie niets te verliezen heeft kan naar alternatieven grijpen , dat is ook een stap in de zoektocht naar een betere behandeling , goed besluit Marc Van Eeghem .