Acteur Jos Kennis uit 'Jacobus en Corneel' overleden

In Overijse is de Vlaamse televisieacteur Jos Kennis overleden op 70-jarige leeftijd. Het hoogtepunt in zijn carrière was zijn rol als Corneel in de populaire Vlaamse jeugdserie "Jacobus en Corneel", zo meldt Het Belang van Limburg vandaag.

Het overlijden dateert al van 15 juli, maar raakte nu pas bekend. De begrafenis vond vorige week vrijdag plaats in Wilrijk.

Klusjesmannen in blauwe overalls
Jos Kennis speelde veelal kleinere rollen. Toch was hij ooit razend populair bij de jeugd. In 1984 speelde hij de rol van Corneel in de toenmalige BRT-serie "Jacobus en Corneel", over twee klusjesmannen in blauwe overalls die op een rode tandem rondreden. De acteurs spraken niet, maar het verhaal werd door een verteller (Nolle Versyp) gebracht. De rol van Jacobus werd gespeeld door de Tiense acteur Jappe Claes (57), die tegenwoordig les geeft aan de toneelschool in Amsterdam.

Verder acteerde Kennis in jeugdseries als Merlina, Postbus X en Samson. Ook in de soap Familie dook hij even op en z'n laatste tv-rol was als pyromaan in de vtm-reeks Spoed in 2003. (belga/ka)