Acteur John Cusack krijgt klappen van politie tijdens protest in Chicago: “Het is vreselijk hier”

John Cusack
EPA John Cusack
John Cusack heeft klappen met een wapenstok gekregen toen hij de situatie in Chicago met zijn telefoon aan het vastleggen was. Net als in veel andere Amerikaanse steden was het de afgelopen nacht onrustig en braken rellen uit.

Duizenden mensen gingen de straat op om te protesteren en hun ongenoegen te uiten over de dood van George Floyd die na een hardhandige arrestatie in de stad Minneapolis overleed. De 53-jarige acteur was bij een van die demonstraties aanwezig en maakte opnames van de protesten. Op Twitter deelt hij een video van het voorval waarin te zien is dat agenten, terwijl hij op de fiets zit, op hem af komen met knuppels. Ook wordt er “wegwezen hier” geschreeuwd. Een agent zou vervolgens meerdere keren tegen de fiets van Cusack hebben geslagen.

“Het is vreselijk daarbuiten, iedereen staat op scherp, dingen staan in brand, er wordt geplunderd”, schrijft de Being John Malkovich-acteur op Twitter.

Cusack is niet de enige beroemdheid die zich achter de demonstranten schaart. Vele sterren als Beyonce, Lady Gaga, Kim Kardashian, Harry Styles en Billie Eilish hebben hun verontwaardiging uitgesproken over het incident met Floyd. Ook hebben verschillende sterren geld gedoneerd aan een fonds dat de demonstranten in Minneapolis ondersteunt.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ERWIN MINNEBO

  daarbij wat deed die daar had daar niks te zoeken gewoon een sensatie toerist.

 • Mick Huijs

  @Piet de Vlieger, niet alleen is hij niet geslagen het is de democratische media die iedereen verteld dat hij geslagen is en dat is wat iedereen leest. Fake News noemen ze dat hier!

 • Jef Denijs

  De politie moet nu eenmaal de orde handhaven. Met wat er in de VS gaande is, is een harde aanpak nodig voor het helemaal uit de hand loopt.

 • Jan Rend

  tegen een fiets slaan is nog iets anders dan tegen een persoon, wat een aandachtszoeker ...

 • piet devlieger

  Die agent heeft tegen zijn fiets geslagen - hijzelf heeft dus geen klappen gekregen. Hij liegt dus.