Academy negeert Joan Rivers in 'In Memoriam' segment

ANP
De fans van Joan Rivers zijn allerminst te spreken over de Oscars van vannacht. Tijdens het In Memoriam segment van de show, waarbij de overledenen van het afgelopen jaar worden geëerd, was de comédienne nergens te bespeuren.

Het was een emotioneel en mooi herinneringsmoment vannacht, toen de Academy de mensen eerde die het afgelopen jaar het leven lieten. Zo werden onder meer Robin Willians, Richard Attenborough, Gabriel Marcia Márquez, Bob Hoskins, Michey Rooney, James Garner, Lauren Bacall en Elizabeth Pena in de kijker gezet. Meryl Streep gaf een mooie introductie van het filmpje, en achteraf zong Jennifer Hudson een krachtige versie van 'I Can't Let Go'.

Opvallend afwezig was een herinneringsmoment voor comédienne Joan Rivers, die op 4 september overleed aan de gevolgen van een foutgelopen keeloperatie. De kranige dame met de scherpe humor was het meest bekend om haar stand-uproutines en haar rol als lid van de Fashion Police. Toch speelde ze ook mee in enkele films, waaronder The Swimmer, The Muppets Take Manhatten en Serial Mom.

Waarom Rivers niet vernoemd werd, is niet helemaal duidelijk, maar haar fans zijn alvast allerminst tevreden. Op Twitter lieten ze hun ongenoegen duidelijk blijken.