Aart Staartjes wordt vrijdag in besloten kring begraven

Acteur Aart Staartjes wordt vrijdagmiddag in besloten kring begraven. Dat gebeurt in zijn Friese woonplaats Dronrijp. Er komt vooralsnog geen publiek afscheid voor de 'godfather van de Nederlandse kindertelevisie'.
ANP Acteur Aart Staartjes wordt vrijdagmiddag in besloten kring begraven. Dat gebeurt in zijn Friese woonplaats Dronrijp. Er komt vooralsnog geen publiek afscheid voor de 'godfather van de Nederlandse kindertelevisie'.
De Nederlandse acteur Aart Staartjes wordt vrijdagmiddag in besloten kring begraven. Dat gebeurt in zijn Friese woonplaats Dronrijp. Er komt vooralsnog geen publiek afscheid voor de 'godfather van de Nederlandse kindertelevisie', die bij ons vooral bekend was als Meneer Aart uit ‘Sesamstraat’.  

Dat heeft de familie woensdag laten weten. In de bibliotheek van Dronrijp is wel een herdenkingsplek ingericht voor Aart Staartjes. De acteur overleed zondag, 81 jaar oud, aan de gevolgen van een verkeersongeval.
Geïnteresseerden kunnen tot en met donderdag tussen 13.30 en 18.00 uur in de bibliotheek terecht "voor een woord van troost of afscheid", meldt de gemeente Waadhoeke waar Dronrijp onder valt. Bovendien is er een mogelijkheid om bloemen neer te leggen en een condoleanceregister te tekenen. Ook in Beeld en Geluid in Hilversum ligt een register.
Staartjes was bekend als Meneer Aart uit ‘Sesamstraat’ en van jeugdprogramma's als ‘De Stratemakeropzeeshow’.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Annemieke Rijnierse

    En in de film van Ome Willem als Toon , rust zacht ❤