Aagje Vanwalleghem bevallen van zoontje Nael

Dieter Bacquaert
Aagje Vanwalleghem is opnieuw mama geworden. De ex-topturnster en haar echtgenoot Denis zijn vorige week de trotse ouders geworden van een zoontje, Nael. "Het voelt zalig om opnieuw moeder te zijn", vertelt een overgelukkige Aagje in Story.

"Bij de geboorte van Noa was ik heel onzeker, omdat alles nieuw was voor mij, maar nu heb ik meer vertrouwen in mezelf. En Nael is een echt schatje. Hij is heel rustig, eet goed en slaapt al wat door. Hopelijk blijft hij zo voorbeeldig", gaat Aagje verder. Ook de geplande keizersnede verliep goed. "Op voorhand had ik wel wat schrik van de epidurale verdoving, omdat die vorige keer veel pijn deed, maar dat was nu gelukkig niet het geval. Al had ik deze keer wel veel pijn van de operatie zelf."

Braziliaanse roots
Nael is geen alledaagse naam. "Mijn man heeft zich laten inspireren door de film Noah uit 2014, waar het personage Nael in voorkomt. Denis heeft mij wel moeten overtuigen, maar nu sta ik er volledig achter. We vinden het een mooie naam die niet al te vaak voorkomt en die ook niet te zwaar klinkt. Zijn tweede naam is Da Silva. Ik wil daarmee mijn Braziliaanse roots in ere houden. Een deel van mijn oorspronkelijke familienaam is Da Silva."

Zusje Noa is ook enthousiast over de komst van haar broertje. "Toen ze ons kwam bezoeken in het ziekenhuis, had ze bloemen en een tekening mee. We hebben Noa wel duidelijk moeten maken dat Nael geen pop is, want soms kwam ze nogal hardhandig aan zijn oogjes. (lacht) Ze vindt haar broertje alvast heel schattig." De angst die Aagje op voorhand had over dat ze twee kinderen wel even graag kan zien, is helemaal weg, vertelt ze nog. "Maar ik weet wel nog niet of ik mijn twee kinderen evenveel aandacht zal kunnen geven. Die balans moet goed zitten, want anders zal ik me schuldig voelen tegenover Noa. Ach, het zal zichzelf allemaal wel uitwijzen."