36 jaar na mysterieus overlijden legendarische Hollywoodactrice komt echtgenoot plots in vizier van speurders

Natalie Wood en Robert Wagner op het filmfestival van Cannes in 1976.
AFP Natalie Wood en Robert Wagner op het filmfestival van Cannes in 1976.
Bijna 40 jaar na de mysterieuze dood van de Amerikaanse actrice Natalie Wood raken speurders steeds meer geïnteresseerd in de rol van haar toenmalige echtgenoot Robert Wagner in de zaak. Dat meldt nieuwszender CBS. De politie weet nu dat Wagner de laatste persoon was die bij Wood was alvorens ze verdween. De intussen 87-jarige acteur houdt de lippen echter op elkaar.

Wood, die bekend werd door films als 'Rebel Without a Cause' en 'West Side Story', verdronk in november 1981 op 43-jarige leeftijd, terwijl ze voor de kust van Catalina Island in Californië aan het zeilen was met Wagner, de Amerikaanse acteur Christopher Walken en de kapitein van het jacht. Haar lichaam werd drijvend op het water gevonden. De actrice had een donsjas en een nachtkleed aan. Haar dood werd gecatalogeerd als een ongeval.

De politie heropende de zaak in de herfst van 2011, maar Wagner, die later nog bekend werd als Number 2 in de 'Austin Powers'-films, werd toen niet als een verdachte beschouwd. In 2013 kwam er een nieuw autopsierapport waarin de oorzaak van het overlijden van Wood werd aangepast naar "verdrinking en andere onbepaalde factoren." Getuigen die op een boot zaten vlakbij het jacht van de actrice, hoorden een koppel vechten op de avond van haar dood, zo vertelden politiebronnen aan CBS. En ook volgens de voormalige kapitein van de boot hadden de twee het die avond stevig met elkaar aan de stok.

In het laatste autopsierapport staat dat de filmster op haar lichaam verschillende onverklaarbare blauwe plekken had die ze wellicht opliep voor ze in het water belandde en verdronk.

De Los Angeles County Lifeguard tijdens het onderzoek naar de dood van Natalie Wood in 1981.
Photo News De Los Angeles County Lifeguard tijdens het onderzoek naar de dood van Natalie Wood in 1981.
Robert Wagner als Number 2 in de 'Austin Powers'-films
rv Robert Wagner als Number 2 in de 'Austin Powers'-films12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Linda Maes

  Prachtige vrouw..................

 • Daniel collier

  Heeft nooit in film met Elvis gespeeld en was zeker geen van zijn liefjes.

 • Eric Vaeske

  Hugo ; jij hebt het over Ann Margret.

 • louis pippers

  Eén van de beste actrice's die ik ooit heb gezien op het witte doek meerdere prachtige films gemaakt vooral WEST SIDE STORY was een meester stuk

 • Melanie Degucht

  Hugo Van De Velde, ik denk niet dat Wood ooit in film met Elvis te zien in geweest, was waarschijnlijk wel een van zijn vele liefjes.