33 jaar na ‘Back to the Future’: Doc en Marty komen weer samen

Andy Kropa/Invision/AP
Het was een even opmerkelijk als hartverwarmend moment: 33 jaar na het verschijnen van de eerste ‘Back to the future’-film hebben acteurs Christopher Lloyd en Michael J Fox, die respectievelijk in de huid kropen van Dr. Emmett Brown en Marty McFly, weer samen hun opwachting gemaakt.

Dat deden ze op de rode loper van een benefiet dat door Michael J. Fox op poten werd gezet. De opbrengst ging immers naar de Michael J. Fox Foundation, die zich inzet om een geneeswijze voor Parkinson te vinden. Michael J. Fox maakte in 1998 bekend dat hij aan de ziekte lijdt.

Marty (Michal J. Fox) en Doc (Christopher Lloyd) kwamen goedgemutst en met een brede glimlach de rode loper opgelopen. Helaas hadden de gasten slecht nieuws voor hen: vliegende auto’s en hoverboards bestaan nog altijd niet en ook tijdreizen is nog altijd niet aan de orde. Het kon de pret gelukkig niet bederven, en de twee poseerden met veel plezier. 

De ‘Back to the future’-trilogie was destijds één van de succesvolste filmreeksen. In de oorspronkelijke film, uit 1985, reist Marty McFly (Michael J.Fox) terug naar het jaar 1955 met behulp van de tijdmachine van zijn vriend Dr. Emmett ‘Doc’ Brown (Christopher Lloyd), waar hij moet zorgen dat zijn ouders op elkaar vallen, om zijn eigen toekomst te waarborgen. In deel II (uniek voor die tijd gelijktijdig met deel III opgenomen) reist McFly naar de toekomst van het jaar 2015, om er bij terugkeer in 1985 achter te komen dat kennis van de toekomst rampzalige gevolgen voor het heden kan hebben.

De twee op de rode loper.
AFP De twee op de rode loper.
Photo News
Doc en Marty in 'Back to the Future'.
Doc en Marty in 'Back to the Future'.
Marty McFly en Doc Brown belandden in Back To The Future II (uit 1989) in het jaar 2015, althans hoe de maatschappij er tegen dan uit ging zien.
anp Marty McFly en Doc Brown belandden in Back To The Future II (uit 1989) in het jaar 2015, althans hoe de maatschappij er tegen dan uit ging zien.14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin De Meyer

  Top !

 • Alexander Meeuws

  ja waar is s den tijd..terug naar het verleden... pas u maar een beetje aan ze...

 • bjorn michiels

  hopelijk kunnen ze nog een keer het opbrengen en er voor gaan om een 4 de en laatse btf te maken met de technieken van nu moet het spetteren waren de beste films ooit

 • Peggy Geerts

  Jongens toch , waar is den tijd ... Pure nostalgie

 • WERNER COOLS

  @Glenn Lambert, Een beetje respect alstublieft. Prachtige trilogie uit de jaren 80. Jammer dat de meeste films nu allemaal met cgi gemaakt worden.