"X-Files"-acteur David Duchovny krijgt ster op Walk of Fame

photo_news
David Duchovny, die FBI-agent Fox Mulder speelt in de cultserie "The X-Files", heeft gisteren zijn ster onthuld op de Walk of Fame op Hollywood Boulevard. Zondag was, veertien jaar nadat de laatste aflevering van het negende seizoen werd uitgezonden, op de Amerikaanse zender Fox de eerste aflevering te zien van het nieuwe seizoen van de politiereeks over paranormale verschijnselen.

"Dit is een surreëel moment, een surreëel gebeuren. Ik heb het gevoel dat ik in een film zit, het is bizar. Maar ik ben heel blij dat ik hier ben met zoveel vrienden, ik ben zeer vereerd", zei de 55-jarige Duchovny.

De eerste aflevering van de nieuwe miniserie van The X-Files, waarin Duchovny opnieuw aan de zijde staat van Gillian Anderson, die zijn partner Dana Scully speelt, werd door critici vrij lauw onthaald, maar op de sociale media lieten de vele fans van de serie hun enthousiasme toch blijken. "Ik ben nooit zeker of iets een succes zal worden, maar ik ben ervan overtuigd dat we een goede serie hebben gemaakt", aldus Duchovny.

De acteur uit New York won in 1997 een Golden Globe voor zijn vertolking van Fox Mulder en in 2008 mocht hij een tweede Golden Globe in ontvangst nemen voor zijn rol in "Californication". Momenteel is hij te zien in de politieserie "Aquarius". Duchovny speelde ook mee in verschillende films, waaronder "Zoolander" en "Evolution".

photo_news
ap