'Wonder Woman' Gal Gadot ziet af van songfestivalpresentatie in Israël

Gal Gadot
Photo News Gal Gadot
De Israëlische actrice Gal Gadot ('Wonder Woman') ziet af van het presenteren van het Eurovisiesongfestival in Israël. Vanwege haar drukke agenda heeft ze het aanbod afgeslagen, zegt een woordvoerster van de Israëlische tv-zender Kan.

Israël won deze maand voor het eerst in twintig jaar het songfestival. "Volgend jaar in Jeruzalem", riep winnares Netta Barzilai meteen naar het publiek. Ook premier Benjamin Netanyahu en andere Israëlische politici noemden de stad al als gastheer van de editie van volgend jaar.

Gadot werd het afgelopen jaren beroemd als superheldin in de Hollywood-kaskraker Wonder Woman. Voor de finale van het Eurovisiesongfestival had zij haar fans opgeroepen op Netta te stemmen. "Yes she can", schreeft Gadot op Instagram aan haar twintig miljoen volgers.

De definitieve locatie van het Eurovisiesongfestival wordt volgens Israëlische media niet vóór september aangekondigd. In 1999 organiseerde Israël voor het laatst het songfestival, óók in Jeruzalem.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Buyck

    Wat is de waarde van een wedstrijd als men een achterban heeft die het nationale stemmen overstijgt? Wat is de waarde als populisme de waardemeter is?