"Wij zijn geen dorpsidioten": Jef Van Echelpoel zegt sorry aan echte Van Echelpoel (en biedt aan zijn naam te veranderen)

Van Echelpoel, de band die momenteel een vette hit scoort met Ziet em duun, krijgt kritiek van een naamgenoot die excuses en een naamverandering eist. En dat komt allemaal in orde, zegt Tijs 'Jef Van Echelpoel' Vanneste in een video. Alleen niet echt zoals klager Ronald Van Echelpoel uit Borsbeek wil.

"Ze besmeuren onze naam", zegt de 64-jarige Ronald in Het Laatste Nieuws. "Van Echelpoel staat al generaties lang voor een familie van hardwerkende en fatsoenlijke mensen. Nu wordt een Van Echelpoel plots door twee Kempische boeren afgeschilderd als 'een grave gast en tegelijk ook een beetje idioot'. Een schande is het", reageert hij.

De man wil dat de band zich excuseert, de muziekvideo van YouTube haalt én een andere naam zoekt, anders dient hij een klacht in.

Benoit De Freine

Niet zo serieus

In de krant reageerde Jef Van Echelpoel al: "Je moet het allemaal niet zo serieus nemen. Jef is toch een toffe kerel?! Hij zíet er misschien een beetje scheef uit, maar eigenlijk is het een heel fatsoenlijke mens."

"Als dat zijn reactie is, zal ik de gepaste stappen met mijn advocaat bespreken", aldus Ronald. Aan ATV zegt hij nog dat hij het gebruik van zijn familienaam "er ver over vindt". "Hij typeert een Van Echelpoel werkelijk als een macho die regelmatig op café hangt, die een beetje gek is, zo wat dorpsidioot-achtig. Dit is zeker geen definitie van de naam Van Echelpoel."

"De Van Echelpoels, in alle middens waar wij nu komen... Degenen die dat nu gelezen hebben, die krijgen ineens een andere kijk op ons. Wij staan eigenlijk ergens ten spot." 

"Nu wordt een Van Echelpoel plots door twee Kempische boeren afgeschilderd als 'een grave gast en tegelijk ook een beetje idioot'. Een schande is het."

Excuses

Nu staat een nieuwe reactie online in een video waarin Jef meermaals zijn "oprechte excuses" aanbiedt. "Ik had nooit de bedoeling om jouw eergevoel of wat dan ook te besmeuren", klinkt het. "Ik heb alleen maar goede bedoelingen."

Hij drukt Ronald op het hart dat alles in orde komt, ook die naamverandering. "Geen probleem, we gaan dat doen. Ik stel voor dat je me laat weten hoe je graag zou heten vanaf nu, en de rest doe ik. Ik ga dat gewoon in orde brengen. Dan is dat allemaal terug vergeten en kunnen we terug door dezelfde deur. Geen probleem. Laat maar weten he. Jow."

"Ik had nooit de bedoeling om jouw eergevoel of wat dan ook te besmeuren."