‘Weinstein belaagde mogelijk wel 1000 vrouwen’

Harvey Weinstein zou wel 1000 vrouwen hebben lastiggevallen.
AP Harvey Weinstein zou wel 1000 vrouwen hebben lastiggevallen.
Filmproducent Harvey Weinstein heeft mogelijk wel duizend vrouwen seksueel belaagd. Dat zegt de advocaat die een civiele zaak tegen de filmbaas voorbereidt. “Ik denk dat we het hebben over honderden, ik denk dat het er bijna duizend zijn”, aldus Elizabeth Fegan.

“Zeker 150 vrouwen hebben zich op de een of andere manier gemeld. Daarnaast weten we van werknemers dat drie keer per week vrouwen in zijn kantoor kwamen en dat zij daarna moesten schoonmaken. Dit was dagelijks gedrag.” Het wangedrag zou al aan het eind van de jaren zeventig zijn begonnen.

Weinstein wordt beschuldigd van seksueel ontoelaatbaar gedrag, variërend van intimidatie tot verkrachting. Hij ontkent de aantijgingen.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Thierry Vansweevelt

  En nog gaan sommigen dit weglachen omdat iemand er op ongelukkige wijze een domme hashtag aan heeft verbonden...

 • Inge De Bruyn

  Be serious hè waarom geen 10.000 ...

 • dominique castelein

  en wat met de ex koning van Spanje,2200 vrouwen hebben zijn bed gedeeld,als dat tot een proces moet komen is Europa failliet,zou onzen bert ook en proces aan zijn been krijgen van mee too,vraag

 • Roy Cooks

  Een heel sterke vrouw die kan weerstaan aan zo'n Adonis.