‘Tiger King’-ster Carole Baskin reageert op videoclip van Cardi B: “Schadelijk beeld van tijgers en luipaarden”

Carole Baskin is geen fan van de nieuwe Cardi B.
HLN Carole Baskin is geen fan van de nieuwe Cardi B.
‘Tiger King’-ster Carole Baskin (59) is geen fan van ‘WAP’, de nieuwe single van rappers Cardi B en Megan Thee Stallion: “De beelden in hun videoclip zijn schadelijk voor de toekomst van tijgers en andere grote katten.”

Cardi en Megan mogen dan een grote hit zijn op sociale media, maar dierenrechtenactivisten zijn niet onder de indruk. In de  clip van  ‘WAP’ dansen de twee dames naast verschillende exotische dieren, zoals slangen, luipaarden en tijgers. Ze dragen ook telkens bijpassende outfits in dierenprint. “De clip geeft een schandelijke boodschap mee aan de rest van de wereld”, aldus Baskin aan TMZ. “Ze tonen hoe tijgers en andere grote katten worden gehouden als huisdieren, en dat is niet oké.” Hoewel Baskin snapt dat de dieren - redelijk duidelijk - door middel van CGI (Computer Generated Content) in de video zijn geplakt, maakt dat het volgens haar niet minder erg. “Beïnvloedbare volgers zullen hetzelfde willen doen en zich ook een exotisch dier aanschaffen. En dat is nefast voor de toekomst van grote katten.”

Carole werd wereldberoemd dankzij de Netflix-documentaire ‘Tiger King', waarin ze aan bod kwam als de aartsrivale van Joe Exotic. Joe had een dierentuin vol tijgers, leeuwen en luipaarden, en hij maakte die beestjes het leven wel erg zuur. 

Cardi B
BSRagency Atlantic Records / BACKGRID Cardi B
Cardi B
BSRagency Atlantic Records / BACKGRID Cardi B
Cardi B
BSRagency BACKGRID Cardi B
Megan Thee Stallion
BSRagency Atlantic Records / BACKGRID Megan Thee Stallion
Megan Thee Stallion
BSRagency Atlantic Records / BACKGRID Megan Thee Stallion1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Severine Degreef

    Ik vind die hele Cardi B dan weer schadelijk voor het vrouwbeeld. Het zal wel goed betalen, maar als je zo aan je veel te dure huis, auto's, zwembad, "kleren" moet komen.